Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Μουρουρούλης για την πορεία ΠΕΠ-ΕΣΠΑ

Κ. Μουρουρούλης για την πορεία ΠΕΠ-ΕΣΠΑ

14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ερώτηση (Αρ. πρωτ. 10984/473/11.02.2011), σχετικά με την επιτάχυνση του Περιφερειακού σκέλους του ΕΣΠΑ, τις επιπτώσεις εφαρμογής σε αυτό, του νόμου «Καλλικράτη» και τις διαδικασίες αναθεώρησης του, κατέθεσε, σήμερα, ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.

 Ο Βουλευτής στο κείμενο της Ερώτησής του, εκφράζει την ανησυχία του για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, λόγω των διοικητικών αλλαγών που επέφερε το σχέδιο «Καλλικράτης» και της αναντιστοιχίας των ΠΕΠ, που είναι ήδη εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τις νέες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Ο Κωστής Μουσουρούλης τονίζει ότι η διαδικασία αναθεώρησης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση προϋποθέτει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που επιβλέπουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ενώ τυχόν αναθεωρημένο ΕΣΠΑ θα κληθούν να εφαρμόσουν οι αιρετές περιφέρειες, στις οποίες δεν έχει εξασφαλιστεί θεσμικά η συμμετοχή τους στην όλη διαδικασία. Επιπλέον, τη σύγχυση επιτείνει το γεγονός ότι πριν μερικούς μήνες υπογράφθηκαν οι «Επιχειρησιακές Συμφωνίες Υλοποίησης» με τους διορισμένους περιφερειάρχες, οι οποίες ισχύουν και ταυτόχρονα εξαγγέλλονται από τον αρμόδιο Υπουργό «Σύμφωνα Περιφερειακής Ανάπτυξης» με τους αιρετούς,  χωρίς να είναι γνωστό αν αντικαθιστούν τα μεν τα δε, αν σχετίζονται με την επικείμενη αναθεώρηση, ή αν πρόκειται για κάτι καινούριο!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤελετή καθομολόγησης στο Πανεπιστήμιο
Επόμενο άρθροΜάγεψε τους μαθητές στην Αργυρούπολη ο Σταμάτης Κριμιζής