Αρχική Νέα Τοπικά ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ: όχι στις απολύσεις συμβασιούχων του Δήμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ: όχι στις απολύσεις συμβασιούχων του Δήμου

9

 Δημοτικές αρχές και κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τους έστυψαν σαν λεμονόκουπες και τώρα τους πετάνε στο δρόμο. Ο λόγος αφορά στους συμβασιούχους του δήμου Χίου και των πρώην δήμων τους οποίους  αφού ενέπαιξαν ή και υφάρπαξαν τις ψήφους τους, αφού τους είχαν να δουλεύουν πότε με Stage πότε με διάφορες συμβάσεις και πότε αμισθί, τώρα εκφράζουν τη συμπάθειά τους προς αυτούς και τους πετάνε στο δρόμο.

Αυτό έπραξε η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής στο δήμο της Χίου στην πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Σε όλες τις περιπτώσεις που οι εν λόγω εργαζόμενοι προσέφυγαν στην αστική δικαιοσύνη διεκδικώντας μετά από τόσα χρόνια εκμετάλλευσής τους τη μονιμοποίησή τους η δημοτική αρχή συνεπικουρούμενη και από τις παλινωδίες των εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα ώστε  οι αγωγές να κηρυχθούν μη σύννομες και έτσι να απορριφθούν από τα δικαστήρια.

Φυσικά εκφράζοντας τη συμπάθειά της….

Ο εκπρόσωπος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Μάρκος Σκούφαλος κατήγγειλε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική των εκπροσώπων του δικομματισμού που παίζουν με ανθρώπινες ζωές και ζήτησε ο Δήμος να μην ασκήσει κανένα δικαίωμα που θα αφαιρεί τα εργασιακά δικαιώματα των συγκεκριμένων ανθρώπων, ταυτόχρονα ζήτησε την άμεση πρόσληψη τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις αφού η εργασία είναι δικαίωμα και όχι ευκαιρία ή επαιτεία.

Τόνισε μάλιστα ότι ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος ήταν αυτός που μονιμοποίησε 187 συμβασιούχους και ο νυν δήμαρχος Πετρούπολης είναι αυτός που δεν έχει απολύσει κανέναν συμβασιούχο, προσθέτοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο είναι δήμαρχοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και κομμουνιστές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΓΑ: εκτιμήσεις για παγετό 13/12/2010- προθεσμία για ενστάσεις
Επόμενο άρθροΠαραποιημένα φάρμακα: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει κανόνες για καλύτερη προστασία των ασθενών