Αρχική Απόψεις Aρθρα Κυρ Παντελής- ο τίμιος άνθρωπος- Και για την αντιγραφή :Δημήτρης Λαβατσής

Κυρ Παντελής- ο τίμιος άνθρωπος- Και για την αντιγραφή :Δημήτρης Λαβατσής

14

 

                    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!

 

Όταν ανοίγω τα απειλητικά κανάλια της τηλεόρασης και ακούω  τις ειδήσεις από την Ελλάδα, ανακουφισμένος σκέφτομαι τι καλά που είμαστε στο κράτος της Χίου.

Δεν μας πιάνει τίποτα εμάς.

Ούτε γρίπη ,ούτε κρίση.

Ούτε ανεργία, ούτε αναδουλειά.

Όλα βαίνουν καλώς. Όλοι αστράφτουν από χαρά: Οι εργάτες στα ιχθυοτροφεία(καμιά χιλιάδα αόρατοι,πάνω στο νησί) οι ντελιβεράδες, οι σερβιτόροι, οι μαγαζάτορες, οι οικοδόμοι. Οι σκλάβοι της μαύρης εργασίας, ντόπιοι και αλλοδαποί το απολαμβάνουν. Οι υπάλληλοι παίρνουν τον μισθό τους (ακόμα!) και ευχαριστούν την μοίρα τους και τα αφεντικά τους, δημόσια και ιδιωτικά, γι αυτήν την εύνοια της τύχης.

Στα σχολεία τα παιδιά, όλα φροντισμένα, από γονείς που δεν έχουν κανένα (μα κανένα!)άγχος  για το αύριο.

Οι καθηγητές απερίσπαστοι από βιοτικές ανάγκες(με 1800 ευρώ θεσπισμένο εισαγωγικό μισθό στην εργασία που η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία  Χίου προσδιορίζει σαν αναγκαίο για να βγάλεις τον μήνα σαν άνθρωπος) τρελαίνονται από χαρά να μορφώνουν τα αστεράτα τέκνα μας.

Το νοσοκομείο  λόγω υπερχηματοδότησης  λειτουργεί την λεγόμενη νέα πτέρυγα εδώ και  χρόνια με τμήματα προληπτικής ιατρικής.

(Η κυβέρνηση του νησιού χρηματοδοτεί την δημόσια προληπτική ιατρική.)

Ακούω τον Σαββόπουλο στο παλιό τραγουδάκι που  ονειρεύεται «και ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει, κι ο Αδόλφος (Χίτλερ) του χαϊδεύει τα μαλλιά!»

Ξαναγυρνάω στην υπέροχη πραγματικότητα της Χιακής Δημοκρατίας μας:

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες  φιλοξενούνται στις  σουίτες των πολυτελών ξενοδοχείων του νησιού μας όπως μας προτείνουν οι βουλευτές του Λάος από την Ελλάδα.

Έχουμε αναπτύξει σχολεία για την ένταξή τους και φυσικά τους πληρώνουμε, όπως  γινόταν και στην Σουηδία την δεκαετία του 70.

Το περιβάλλον στο νησί μας αξιοποιείται δεόντως: η  τεράστια φορολογική απόδοση των εφοπλιστών και η ευσυνειδησία των επιχειρηματιών  αποτελούν μοχλό φροντίδας του περιβάλλοντος, ώστε να το αφήσουμε όπως το βρήκαμε: ούτε καταπατήσεις, ούτε άχρηστοι δρόμοι. Ούτε έργα σκοπιμότητας, ούτε 4ο λιμάνι

Στον Κορακάρη μόνο  κιόσκια για την αναψυχή των περιπατητών. Στον Καρφά τρίβουμε το τσιμέντο για να γίνει ωραία μαύρη άμμος (σαν την Σαντορινιά).

Επειδή λοιπόν εμείς,  λόγω ευτυχίας,  είμεθα αμέριμνοι κάποιοι πρέπει να φροντίζουν πριν από μας για μας , και ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΧΩΡΙΣ  ΕΜΑΣ.

Οι  2 βουλευτές του νησιού μας αφού δεν ψήφισαν ούτε μνημόνιο, ούτε προϋπολογισμό (αυτά αφορούν το άλλο κράτος, την υπανάπτυκτη γειτόνισσα Ελλάδα) έχουν όλο το χρόνο να ασχολούνται με αναπτυξιακά προγράμματα για κοινωνικές υπηρεσίες, για το περιβάλλον, για την μόρφωση των παιδιών μας. Προτείνουν δωρεάν παιδεία χωρίς φροντιστήρια- ο προϋπολογισμός πληρώνει για  ξένες γλώσσες σε δημόσια -μη κερδοσκοπικά-  ειδικά σχολεία. Θα ιδρυθούν και άλλα σχολεία με αθλητικά τμήματα,  και (φυσικά!) μουσικά σχολεία. Υπάρχουν καλές σκέψεις για επενδύσεις σε επαγγελματικό προσανατολισμό ανάλογα με τις κλίσεις, τις δεξιότητες, τις ψυχικές ανάγκες και την προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Έμπειρος  εκπαιδευτικός που πρέπει να είχε ασχοληθεί επί χρόνια με τον επαγγελματικό προσανατολισμό τις προάλλες έγραψε την εντελώς πρωτότυπη πρόταση για στροφή στην θάλασσα. Ο δήμαρχός μας πραγματοποιεί λαϊκές συνελεύσεις ρωτώντας μας συνεχώς και επίμονα ποιά έργα θεωρούμε πιο ωφέλιμα για την κοινωνία: για τον εργαζόμενο, για τον γέροντα, για τον νέο, για το παιδί, για την εργαζόμενη μητέρα!

Είμεθα ένα προσαρμοσμένο αμέριμνο νησί.

Και ως έξυπνοι  και ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΙ  όπως μας μαθαίνουν επί χρόνια οι επίσημοι  ιδεολογικοί  καθοδηγητές της  αγαπητής εξουσίας  του Κράτους της Χίου, που μας παροτρύνουν να αποφεύγουμε τα κακώς κείμενα, δεν  σκεπτόμαστε κακά πράματα.

Άλλωστε το πιστεύουμε: ότι όλοι «αφεντικά και δούλοι» ως συμπατριώτες φταίμε το ίδιο.

Δεν  μπερδευόμαστε με αιτίες και αποτελέσματα.

Εμείς γυρεύουμε λογιστικούς διακανονισμούς.

Πάνω από όλα η προσαρμογή που μας συμβουλεύουν οι τοπικοί μας αρχόντοι.

Μπορούμε να κάνουμε και εξαγωγή: Οικονομικοτεχνικές συμβουλές στην γειτονική Ελλάδα: Φερθείτε ρεαλιστικά. «Πατάξατε τας απεργίας, ( αρχής γενομένης από την 22/02/2011). Καταργήστε περιττά δικαιώματα όπως ωράρια, συντάξεις, μισθούς, συμβάσεις. Είναι αναχρονισμοί του προηγουμένου αιώνος. Ανακουφίστε τους ταλαίπωρους τραπεζίτας και τους επιχειρηματίας από μισθούς και φόρους. Βοηθήσατε τους εργολάβους δημοσίων έργων. Πουλήστε το αναχρονιστικόν δημόσιον.”

                                                                                           17/02/2011

                                                Κυρ Παντελής- ο τίμιος άνθρωπος

                                      (Και για την αντιγραφή :Δημήτρης  Λαβατσής)

 

ΥΓ. Από την  Ελευθεροτυπία της γείτονος χώρας: Συνελήφθη δημόσιος υπάλληλος στην πόλη  «Βόλος» με μικροποσότητα μισθού. Κατά την ανάκριση ομολόγησε ότι προοριζόταν για προσωπική του χρήση.

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφερειάρχες Αιγαίου: Συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου
Επόμενο άρθροΣτο ΣτΕ προσέφυγε ο ΔΣΧ & ακόμα 9 Δικηγορικοί Σύλλογοι