Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση υπουργείου για συγχωνεύσεις σχολείων, αλλαγή στάσης;

Απάντηση υπουργείου για συγχωνεύσεις σχολείων, αλλαγή στάσης;

11

Μεταβολή της θέσης του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχολείων φαίνεται να προκύπτει από την απάντηση σε σχετική Ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 10585/7.2.2011) του Βουλευτή Ν. Χίου και Υπεύθυνου Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής, Κωστή Μουσουρούλη, σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απάντηση, οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων γίνονται έπειτα από «εμπεριστατωμένη εισήγηση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης και τη γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου της τοπικής αυτοδιοίκησης» και με «αυστηρά παιδαγωγικά κριτήρια». Όμως στο σχετικό έγγραφο που εστάλη προς τους διευθυντές, κύρια κριτήρια αποτελούσαν ο αριθμός των μαθητών και η απόσταση από το σχολείο μεταφοράς, τα οποία προφανώς και δεν είναι αυστηρά παιδαγωγικά.

“Δεδομένης της εισήγησης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως είδε το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο στις 18.02 και στην οποία δεν προτείνεται καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας, αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να μην αλλάξει τον εκπαιδευτικό ιστό των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου”, καταλήγει το δελτίο τύπου.

Και δεδομένο, θα προσθέταμε, που όπως σημειώνεται στη σχετική απάντηση: “οποιαδήποτε αναδιάρθρωση των σχολείων θα γίνει αυστηρά με Παιδαγωγικά κριτήρια υπηρετώντας το μαθητή και την εκπαιδευτική κοινότητα”.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚώμη: η θάλασσα πήρε μπαλκόνια και “έθαψε” την παραλία
Επόμενο άρθροΑπεργία, κατάληψη Δημαρχείου και αυγά!