Αρχική Απόψεις Aρθρα Μιχάλης Σφυράκης: ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ

Μιχάλης Σφυράκης: ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ

8

 ΚΑΤ΄   ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ

 

Μέρα με την μέρα αποκαλύπτονται στην πράξη οι καταστροφικές συνέπειες  της προσφυγής στο ΔΝΤου, και οι επιπτώσεις του Μνημονίου, και για να είμαστε ακριβείς των αλλεπάλληλων Μνημονίων που επιβάλλονται στον λαό της Ελλάδας..

 Κοντεύει ένας χρόνος  γεμάτος θυσίες της κοινωνίας που φαίνεται να πηγαίνουν στράφι,  και αντί να μας δώσουν απολογισμό,  μας   προϊδεάζουν με νέα επαχθέστερα μέτρα που θα ισοπεδώσουν ότι έχει απομείνει.

 Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το τι ζημιά έχει γίνει από την  εν κρυπτώ απόφαση τους να καλέσουν το ΔΝΤ ,και αυτό είναι ο,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί σε μια Χώρα ..

 

 .Είναι η χειρότερη και πιο δεξιά κυβέρνηση από την μεταπολίτευση. ,είναι η πλέον επικίνδυνη εκδοχή αστικής διακυβέρνησης

 Άρχισαν να ομολογούν την αποτυχία  του μνημονίου ,χωρίς όμως να έχουν την πολιτική βούληση να αποκλίνουν  από αυτό, αλλά  θέλουν να  αρμέξουν κι΄ άλλη ανοχή ,για το νέο ξεπούλημα 50 δις της κρατικής –ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ περιουσίας που έχει απομείνει.

 Γαντζώνονται σε διλήμματα περί δήθεν αξιοποίησης κλπ. αναζητούν και συνεννοήσεις με τους πρόθυμους., δεξιά και αριστερά

 Η προχθεσινή απεργία ,και στην Χίο, παρά τις αντιξοότητες, έστειλε τα μηνύματα της κοινωνίας., απελευθερώθηκαν  φωνές και συνειδήσεις, στους δρόμους της πόλης .

 Θα μου πείτε «σιγά τα΄αβγά.». μιά φουχτιά άνθρωποι, ίδιοι και ίδιοι,  είσαστε… τι θα κάνετε;;;

 Εγώ απαντώ ότι ,προχθές κάναμε πολύ περισσότερα πράγματα, και σίγουρα όταν είμαστε πιο πολλοί θα  ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά.., φτάνει να μην είναι πολύ αργά…

 Θα ενοχληθούν περισσότεροι ,,αλλά ταυτόχρονα θα αποκαλυφθούν

 Το  χρέος  το δικό μας ,το χρέος της Αριστεράς, είναι οι  αγώνες.

 Το άλλο χρέος που  έχει φορτωθεί στον λαό και την κοινωνία  είναι  δικό τους.

 Μέσα σε αυτά που λένε ότι   χρωστούμε, είναι η συμπυκνωμένη διαπλοκή, τα λαδώματα των στελεχών του δικομματισμού , οι  προκλητικές συμβάσεις αναθέσεων με κατασκευαστές, και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, είναι οι  υποβρύχιες μίζες της γερμανικής ZHMENS, τα σπασμένα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι εξοπλισμοί, τα βουνά (τουρκοβούνια) από περιουσίες που έκαναν οι επιτήδειοι τα παρατημένα δημόσια έργα που αντικρίζουμε γύρω μας…

 Όχι μόνο δεν τα διαπραγματεύεται αυτά  η κυβέρνηση,(με την στήριξη του λαού), αλλά ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει  τους δανειστές(τοκογλύφους) ότι θα ξεπληρωθούν στο ακέραιο.

 Πως;;;Ξεπουλώντας ότι έχει απομείνει ,υποθηκεύοντας το μέλλον μας, ληστεύοντας κι άλλο το εισόδημα και τις κατακτήσεις του λαού.

 Για να δικαιολογήσω και τον τίτλο  του άρθρου μου.

Το μνημόνιο λειτούργησε σαν στενός κορσές  που  μας φορέθηκε ,και τείνει να εξελιχθεί σε γύψο  της κοινωνίας και της οικονομίας.

Έφθασαν στο εκατομμύριο  οι άνεργοι , το παραγωγικότερο δυναμικό της κοινωνίας,(κόστος επιδομάτων ανεργίας  5 δις.)στους οποίους επιβάλλεται  ένας ιδιότυπος «κατ οίκον περιορισμός,» τους στερούνται συνταγματικά δικαιώματα για εργασία,

Αυτό  και σε απάντηση γιατί δεν παράγομε.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΦΥΡΑΚΗΣ

ΓΡΑΜ ΤΗΣ Ν.Ε ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ