Αρχική Νέα Τοπικά Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Χίου: Απεργιακό δελτίο

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Χίου: Απεργιακό δελτίο

8

 

Mαχητική απεργιακή συγκέντρωση με μαζική πορεία έγινε στις 23 Φλεβάρη στη Χίο και παρά τη δυνατή βροχή. Τα μπλοκ που αποτελούσαν το σώμα της ανεξάρτητης και ξεχωριστής από τη ΓΣΕΕ πορείας, ήταν από από μαθητές, το NT-ΑΔΕΔΥ, την ΕΛΜΕ, το αγωνιστικό μπλοκ της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών και από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων(με ξεχωριστή προσυγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο, όπου και ενώθηκε με το υπόλοιπο σώμα της πορείας).

 

Η πορεία κινήθηκε με παλμό σε όλη τη διάρκειά της, με πολιτικά συνθήματα ανυπακοής και λογική ανατροπής της κυβέρνησης και της αντεργατικής πολιτικής (και όποιου άλλου επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής), στοιχείο που αποτυπώθηκε και στο Δελτίο Τύπου της κατάληψης του Δημαρχείου που ακολούθησε το τέλος της πορείας.

 

Παρά τη γραφειοκρατική στάση και τη δυσκινησία κάποιων χώρων, με μαζικούς όρους διώξαμε τον δήμαρχο που αρχικά αρνούνταν να φύγει από το κτίριο και τον αναγκάσαμε να πάρει μαζί του τις δυνάμεις της αστυνομίας και τους ασφ-αλήτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο (κάποιοι εκ των οποίων είχαν εισχωρήσει στο χώρο της κατάληψης, ωστόσο απωθήθηκαν) με σκοπό την καταστολή και την τρομοκρατία. Η κατάληψη έληξε μετά από δύο ώρες, με τη σύνταξη κειμένου από τη Συνέλευση της Κατάληψης, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού,  βάζοντας την λογική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, με αγώνα διαρκείας μέχρι την τελική ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνησης του μνημονίου και της τρόικα.

 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Χίου