Αρχική Νέα Τοπικά Ο ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ: Αιτήματα για επισκευές οδών

Ο ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ: Αιτήματα για επισκευές οδών

68

Θέματα που άπτονται επισκευές δρόμων επισημαίνει και πάλι ο Δεσμός του Φραγκομαχαλά σε επιστολή του προς το Δήμαρχο Χίου και τη Δημοτική Κοινότητα. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής αιτήματα:

Α) Αίτημα επισκευής  διασταύρωσης δημοτικών οδών Αντ. Κοραή-  Σοφιανού. Β) Αίτημα σύνδεσης της Αντ. Κοραή και Μερ. Αρχιπελάγους με οδό παράκαμψης της πόλης της  Χίου.

 Α) Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πλημμύρας της 18ης Οκτωβρίου 2010 προκλήθηκε μεγάλη ζημία στο οδόστρωμα επί της διασταύρωσης των οδών Αντ. Κοραή και Σοφιανού ( έξω από τον Ι. Ναό Παναγίας Σκαραμαγκούς) της συνοικίας μας.

Η διάβαση των οχημάτων γίνεται μετά δυσκολίας στο σημείο αυτό και υπάρχει απόλυτη ανάγκη για επισκευή γιατί τα οχήματα  «βρίσκουν» στο έδαφος και οι πεζοί κινδυνεύουν από ατυχήματα   πχ. (διαστρέμματα κ.α.).

Για τον σκοπό αυτό αιτούμεθα όπως προβείτε στις απαραίτητες  ενέργειες μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημία.

 Β) Η οδός παράκαμψης της πόλης της Χίου που λειτουργεί ήδη από το Βαρβάσι-Αγ. Αρτέμιος -Λιβάδια είναι  αναμφισβήτητο ότι μπορεί να προσφέρει πολλή μεγάλη βοήθεια στα προβλήματα της κυκλοφορίας των οχημάτων της πόλης μας. Τούτο θα συμβεί εφόσον υπάρξουν σε διάφορα σημεία κάθετες συνδέσεις με εσωτερικούς δρόμους των συνοικιών.

 Από εξαετίας και πλέον είχε συζητηθεί  με την Δημοτική Αρχή  κ. Μ. Μενή ( γεγονός που σίγουρα θυμάται ο νυν Δημ. Σύμβουλος κ. Φυτούσης Μιχ.) ότι πρέπει  να συνδεθεί η οδός Αντωνίου Κοραή αφού διαπλατυνθεί  (αυτό ήδη έγινε)και τμήμα της Μεραρχίας  Αρχιπελάγους με την οδό παράκαμψης της πόλης για να διευκολύνει την κυκλοφορία κυρίως των ΙΧ στην πυκνοκατοικημένη αυτή περιοχή . 

Ως εκ τούτων αιτούμεθα όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η πολύ χρήσιμη σύνδεση.

                                         

                                                                           Για το ΔΣ

                                                του ΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ

                                                                      Ο  Πρόεδρος

                                                                Ιάκωβος Γ. Μπριλής