Αρχική Νέα Τοπικά Καταψήφισαν για μετανάστες και Αιγαίο τα ψηφίσματα της ΛΑΣ στο Δήμο Χίου

Καταψήφισαν για μετανάστες και Αιγαίο τα ψηφίσματα της ΛΑΣ στο Δήμο Χίου

11

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΠΣΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

 

 

Από τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατατέθησαν στο δημοτικό συμβούλιο Χίου δύο ψηφίσματα. Το ένα αφορούσε την έκφραση αλληλεγγύης στους μετανάστες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και 34 ημέρες, διεκδικώντας τα αυτονόητα με άμεσο πλέον κίνδυνο για τη ζωή τους.
Το άλλο αφορούσε τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την επικίνδυνη πολιτική της συνεκμετάλλευσης με ΝΑΤΟ και τουρκική κυβέρνηση που προωθέι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του.
Ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινούδης ως γνήσιος κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε πλήρη σύμπνοια με τον κ. Χαλιορή απέρριψαν τα παραπάνω ψηφίσματα, με φαιδρά επιχειρήματα του τύπου “εγώ δε συμφωνώ με τους λαθρομετανάστες”, αποδεικνύοντας εκτός από το ρατσισμό του και την άγνοιά του για το θέμα ή  ότι εμείς δεν ασκούμε εξωτερική πολιτική, αναφερόμενος στο δεύτερο. Προτιμά φαίνεται ψηφίσματα του τύπου να καλέι τους εφοπλιστές να λύσουν το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνίων ή να προσκαλέι  τον Ψωμιάδη για το ίδιο θέμα…
Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται πλήρως η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, αφού συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση-ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- ταυτίζονται στα μεγάλα, για να “τσακώνονται” στη διαχείριση.
Ούτως ή άλλως είναι υπόλογοι στην ιστορία, ζήτημα που θα φανέι από τις εξελίξεις!


ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου αφού συζήτησε αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος για τους απεργούς πείνας μετανάστες στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη :
Εδώ και περίπου ενα μήνα 300 μετανάσετς στην Αθήνα και 50 μετανάστες στη Θεσσαλονίκη  που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας ξεκίνησαν απεργία πείνας , γιατί στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, πιστές και στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ.
Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας – χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε.
Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή εσόδων.

Είμαστε στο πλευρό τους, ο αγώνας τους είναι και αγώνας μας. Γιατί η εξαίρεση των μεταναστών και μεταναστριών από τα δικαιώματα δεν βελτιώνει την ζωή των ντόπιων, αλλά αντίθετα προετοιμάζει τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων όλων μας. Γιατί απέναντι στις πολιτικές του φόβου και του ρατσισμού, της μετατροπής των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους της σημερινής κρίσης του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, πρέπει να αναδυθεί η κοινωνία της αλληλεγγύης, του κοινού αγώνα ενάντια στην ανεργία, τη φτώχια και των αποκλεισμό τόσο των μεταναστών όσο και των Ελλήνων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, μιας πόλης που ιστορικά έχει γευτεί την προσφυγιά και τον ξεριζωμό, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα πολυεθνικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα συνθλίβοντας χώρες και λαούς.
Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη νομιμοποίησή τους, αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής τους από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα καλπάζουσας ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.

Καλούμε την κυβέρνηση στη μη εφαρμογή του Δουβλίνου 2 ώστε η μάζα των μεταναστών να μπορέσει να πάει στις χώρες προορισμού που επιθυμεί.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλπίδα Τσουρή: Εγκεκριμένες πιστώσεις που αφορούν στην επιδότηση των άγονων γραμμών
Επόμενο άρθροΟ ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ: Αιτήματα για επισκευές οδών