Αρχική Νέα Τοπικά Ελληνοτουρκική «Αλυσίδα Ειρήνης», συνάντηση στη Χίο

Ελληνοτουρκική «Αλυσίδα Ειρήνης», συνάντηση στη Χίο

7

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

Το Σαββάτο 26 Φεβρουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας από τη Χίο,  στο Δήμο Τσεσμέ. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο προετοιμασίας-υλοποίησης απόφασης του  Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, για διοργάνωση εκδηλώσεων αφιερωμένες στην «Αλυσίδα Ειρήνης», που κατατέθηκε με εισήγηση του Δημάρχου Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη.

   «Η Αλυσίδα Ειρήνης», είναι μια πρωτότυπη εκδήλωση, που στοχεύει να αποτελέσει γέφυρα κατανόησης, συνεργασίας και προσέγγισης των λαών, που κατοικούν στις ακτές του Αιγαίου. Σκάφη, που  θα ξεκινούν από τη Χίο και το Τσεσμέ, θα συναντηθούν στη μέση της θαλάσσιας απόστασης, που χωρίζει τους δύο τόπους, δίνοντας την ευκαιρία στην πολιτική και κοινωνική ηγεσία των δύο χωρών, να στείλει μήνυμα ειρήνης και να δεσμευτούν για κοινές δράσεις στο περιβάλλον, τον πολιτισμό  και την ανάπτυξη στις περιοχές για το μέλλον  των κατοίκων τους.

   Τον Δήμαρχο Τσεσμέ, κ.Faik Tutuncuoglu, επισκέφθηκαν αντιπροσωπεία που αποτελούσαν: η κ. Λίτσα  Λύκου Αντιπεριφερειάρχη Β.Αιγαίου  για θέματα Τουρισμού, η κ. ΄Ελλη- Τασούλα Σεμοϊλογλου, Πρόεδρος της ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΣ – Σύσφιξη Ελληνοτουρκικών Σχέσεων  , ο κ. Μιχάλης Βαρλάς από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου κ. Ρένα Δαμίγου.

   Κατά τις επαφές τους στο Δήμο Τσεσμέ παραβρέθηκε  και ο  ΄Επαρχος Τσεσμέ κ. Cafer Sanli.

   Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα που αφορούν τη διοργάνωση της «Αλυσίδας Ειρήνης», μεταξύ Δήμου Χίου και Δήμου Τσεσμέ στις αρχές Ιουλίου 2011.

  Επίσης κατά την επίσκεψη τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών επισκευής της ιστορικής  Εκκλησίας του Αγ. Χαραλάμπους στο Τσεσμέ.
  Το έργο εκπονείται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τσεσμέ, οι οποίες και αισιοδοξούν ότι θα το παραδώσουν ολοκληρωμένο τέλος του 2012.

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δ.Χίου