Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 7η ημέρα-Στροφή γιατρών για τα τηλέφωνα- πάντως η...

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 7η ημέρα-Στροφή γιατρών για τα τηλέφωνα- πάντως η οικιακή βοηθός ‘είδε’ εγκεφαλικό…

10

Mε την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Διαμαντή Γιαννόπαπα και της οικιακής βοηθού της Α. Χατζηδημητρίου, Μαρίας Κορολιούκ, όπως και την έναρξη της κατάθεσης του οικογενειακού της φίλου Σαράντου Πιτσιλαδή, ολοκληρώθηκε η η 7η ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης για τον τραυματισμό της δημοσιογράφου στις 8 Απριλίου του 2006.
Σημαντικό σημείο της χθεσινής δίκης θεωρήθηκε η αλλαγή της απόφασης των ιατρών αναφορικά με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών που είχε προτείνει στη δίκη της Τρίτης η εισαγγελέας και είχαν αρχικά αποδεχτεί ο πολιτικός ενάγων Θοδωρής Πυλιώτης και ο κατηγορούμενος γιατρός Γιάννης Μαλακός.
Ερώτωμενοι ένας- ένας από την Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι δέχτηκαν να προσκομίσουν από μόνοι τους τον κατάλογο των κλήσεων της 8ης Απριλίου του 2006, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους και σε ποιο βαθμό, με την επισήμανση να μην αφορά τα άλλα τηλέφωνά τους.

Επίσης από πλευράς του ιατρού Γιάννη Κάβουρα, ο συνήγορός του Στ. Βαρλάς, τόνισε ότι για την τηλεφωνική του επικοινωνία χρησιμοποίησε μόνο το υπηρεσιακό τηλέφωνο του Νοσοκομείου.

Στην αστυνομία οι χειρόγραφες σημειώσεις του Αδ. Γιαννόπαππα
Απαράδεκτη ήταν η στάση ορισμένων συνηγόρων υπεράσπισης σχετικά με τις χειρόγραφες σημειώσεις του μάρτυρα Διαμαντή Γιαννόπαπα που θεώρησαν ότι δεν μπορεί να είναι σημειώσεις πράγματα που έχουν γραφτεί με τη μορφή κειμένου!
Μάλιστα έφθασαν στο σημείο να τις χαρακτηρίσουν πλαστές και να γίνει λόγος ακόμα και για ψευδορκία του μάρτυρα και ότι το κείμενο γράφτηκε το προηγούμενο βράδυ!
Ζητώντας την προστασία του από την Εδρα ο ίδιος ο μάρτυρας ζήτησε να γίνει γραφολογικός έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί εφόσον είναι δυνατόν αν είναι παλιό το κείμενο ή χθεσινοβραδινό.
Μάλιστα μετά από μια διακοπή της δίκης ο συνήγορος του κ. Χαλκιά δήλωσε ότι έμαθε ότι αυτό μπορεί να γίνει στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας!

Οικιακή Βοηθός: «Αντίκρισα την Αγγελική στο πάτωμα να βγάζει αφρούς»

Στις πρώτες κρίσιμες ώρες του εγκεφαλικού επεισοδίου αναφέρθηκε στην κατάθεσή της η οικιακή βοηθός λέγοντας ότι μετά το συμβάν η Αγγελική επιστρέφοντας στο σπίτι και αφού νωρίτερα είχε πάει στο Νοσοκομείο, διαμαρτυρόταν έντονα για τους πόνους που είχε στο κεφάλι και στο σβέρκο.
Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων η ίδια είπε μεταξύ άλλων:
Όταν πήγα στο δωμάτιό της, είδα την κ. Αγγελική πεσμένη στο πάτωμα να βγάζει αφρούς από το στόμα και να ζητάει βοήθεια. Μου είπε να σχηματίσω νούμερα στο τηλέφωνο αλλά κανένας δεν απαντούσε. Μετά έχασε την μιλιά της και εγώ προσπαθούσα να τη μεταφέρω από τις σκάλες αλλά εκείνη δεν μπορούσε να προχωρήσει και έτσι την βοήθησαν εγώ να κατέβει τα σκαλοπάτια. Τελικά μετά από λίγο την μετέφερα στον καναπέ όπου ακούμπησε πίσω το κεφάλι της ενώ έκανε και εμετό. Μάλιστα περιέγραψε ότι περπατούσε στα δάχτυλα των ποδιών “σαν μπαλαρίνα”.
Στο σχόλιο δικηγόρου υπεράσπισης αν είναι γιατρός απάντησε βέβαια αρνητικά αλλά με βεβαιότητα ότι το πρώτο πράγμα που σκέφθηκε ήταν εγκεφαλικό, αφού παρόμοια συμπτώματα (σάλια, μούδιασμα γλώσσας κλπ) είχε δει και σε ένα θείο της που έπαθε εγκεφαλικό.

Η Κατάθεση Πιτσιλαδή

Σειρά μετά την οικιακή βοηθό είχε ο οικογενειακός φίλος της Α. Χατζηδημητρίου, Σαράντος Πιτσιλαδής ο οποίος ανέλυσε τα γεγονότα από τις 17:30 εκείνης της ημέρας, χρονική φάση όπου ο ίδιος ενημερώθηκε από τηλεφώνημα του Θ. Πυλιώτη, την επίσεκψή του στο Νοσοκομείο περί τις 18.40 μέχρι και τη μεταφορά της στην Αθήνα.
Ο ίδιος πριν ξεκινήσει την κατάθεσή του, υπογράμμισε ότι το γεγονός που τον έκανε να καταθέσει αυτοβούλως τα όσα έζησε και άκουσε εκείνη την ημέρα στο Νοσοκομείο ήταν το γεγονός ότι σύμφωνα με συνέντευξη του νευρολόγου Ι. Γιαννούλου στις 16/5/06 στον δημοσιογράφο Κ. Μαρδά, ο ιατρός είχε διαγνώσει την πιθανότητα ύπαρξης εγκεφαλικού επεισοδίου από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, διάγνωση για την οποία ουδέποτε ενημερώθηκε η οικογένεια.
Στην κατάθεσή του προς τους δικαστές του τριμελούς Πλημμελειοδικείου ο Σ. Πιτσιλαδής είπε κατ’ επανάληψη ότι ποτέ οι γιατροί δεν άφησαν τους συγγενείς να καταλάβουν ότι υπήρχε κάτι άλλο εκτός του υστερικού σοκ ενώ υπογράμμισε ότι η εντύπωση που επικρατούσε εκείνη την ημέρα ήταν ότι οι γιατροί δεν είχαν έρθει σε επικοινωνία μεταξύ τους για το τι ακριβώς είχε η Αγγελική.
Μάλιστα το τεκμηρίωσε λέγοντας ότι ο Θ. Πυλιώτης όταν τον πήρε τηλέφωνο του είπε: «Σαράντο έλα στο Νοσοκομείο, γιατί η Αγγελική δεν είναι καλά και έχω την εντύπωση ότι μας έχουν αφήσει μόνους».

Ανάλογο σχόλιο με το αν είναι γιατρός δέχτηκε ο κ. Πιτσιλαδής όταν είπε ότι τσίμπησε τα δάχτυλα του ποδιού τής Αγγελικής και είδε ότι δεν αντιδρά.

Στις ερωτήσεις της προέδρου αν αυτό το είπε στο σύζυγο τής Αγγελικής είπε ότι δεν ήθελε να πει κάτι από την ώρα που οι γιατροί δεν το είχαν αναφέρει.
Επίσης στην κατάθεσή του είπε ότι περί τις 22.30 ο κ. Κάβουρας ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός όταν μίλησε μαζί του, ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Βαρλάς το εξήγησε στις ερωτήσεις του ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος εννοούσε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή της Αγγελικής…

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Παρασκευή με τις ερωτήσεις του συνηγόρου του κ. Χαλκιά προς τον κ. Πιτσιλαδή και εν συνεχεία τις καταθέσεις των Ειρήνη Αναγνώστου, Γιώργου Παγούδη και Τούλα Βογιατζή.


ΠΗΓΗ: Kounoupi.gr