Αρχική Νέα Τοπικά Φίλοι του Πεζού: για την έναρξη έργων διαμόρφωσης πεζοδρομίων στην Προκυμαία

Φίλοι του Πεζού: για την έναρξη έργων διαμόρφωσης πεζοδρομίων στην Προκυμαία

4

Φίλοι του Πεζού»

Ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών της Χίου

για τα δικαιώματα των πεζών

και την ποιότητα ζωής

                                                         

                                                                                      Χίος 12-3-2011

 

Κύριε Διευθυντή,

 

«Πρέπει να μαχόμεθα υπέρ του Νόμου όπως μαχόμεθα για τα τείχη μας» (Ηράκλειτος)

  Οι Φίλοι του Πεζού   υπογραμμίζουμε για μία ακόμα φορά ότι  είμαστε  υπέρ της ανακατασκευής και επέκτασης των πεζοδρομίων στην Προκυμαία  αλλά με την απολύτως αναγκαία προϋπόθεση,   να τηρηθεί η νομοθεσία που προβλέπει την   προστασία των πεζών. Άλλωστε σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία     φορείς  όπως η Περιφερειακή Ενότητα Χίου (πρώην Νομαρχία Χίου) και   η Λιμενική Επιτροπή   οφείλουν  να  εξασφαλίζουν την άνετη ασφαλή και ευχάριστη χρήση δημόσιων χώρων  όπως τα πεζοδρόμια και οι διαβάσεις πεζών.

Ως ενεργοί πολίτες,  προσπαθούμε να πείσουμε για το αυτονόητο   ότι  δηλαδή, είναι δικαίωμα των πεζών να βαδίζουν δίπλα στα κτίρια, πράγμα που τους παρέχει  ασφάλεια και  προστασία από τις καιρικές συνθήκες χωρίς να εκτίθενται σε κινδύνους και κακουχίες, όπως δυστυχώς ζητούν μέχρι στιγμής οι φορείς που θα κατασκευάσουν το έργο.

 Όπως είναι φυσικό   η αρμόδια   υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής   και στα (3) έγγραφά της,   δικαίωσε τις θέσεις μας και απαίτησε να υποβληθεί Περιβαλλοντική μελέτη όπως ορίζει ο Νόμος.

Άραγε για ποιο λόγο κάποιοι  υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και πολιτικά πρόσωπα που χειρίζονται το θέμα,  επιμένουν σε ατελέσφορες μεθόδους και καταφανώς παράνομες πρακτικές που   εκθέτουν τους ίδιους, τη Δημόσια Διοίκηση με αποτέλεσμα να προκληθούν  παραπέρα καθυστερήσεις στην   ολοκλήρωση ενός,  χρήσιμου κατά τα άλλα έργου.

Ελπίζουμε ότι οι φορείς που   διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, θα αντιληφθούν επιτέλους  ότι  η έκρυθμη κατάσταση που οδηγήθηκε    χώρα καθώς και   η κρίση στην Κοινωνία, την Οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση έχει τις ρίζες της στη στενόμυαλη τακτική και στην παρέκληση από την εφαρμογή των Νόμων 

Θα επαναλάβουμε για μία ακόμα φορά  ότι οι πολίτες έχουν   καθήκον ανεξαρτήτως κόστους  να αγωνίζονται ενάντια στην  αυθαιρεσία,   απ’ οπουδήποτε κι αν επιχειρείται, διότι έτσι κατοχυρώνονται τα συνταγματικά δικαιώματά τους και ωφελείται η πατρίδα. 

 

Οι φίλοι του Πεζού