Αρχική Νέα Τοπικά Τροπολογία για τον Κάμπο: θα πειστούν άλλοι 97 βουλευτές;

Τροπολογία για τον Κάμπο: θα πειστούν άλλοι 97 βουλευτές;

8

 

Τροπολογία από 54 συνολικά βουλευτές για μια δίκαιη φορολόγηση του Κάμπου, κατατέθηκε προκειμένου να ενσωματωθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες.

 

 

Η πρωτοβουλία ανήκει στο βουλευτή της ΝΔ Κωστή Μουσουρούλη και οι 54 βουλευτές προέρχονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, , ΛΑΟΣ, και Δημοκρατική Αριστερά. Το ζητούμενο είναι τώρα να ψηφιστεί από ακόμα 97 βουλευτές ώστε να λάβει το 50%+1 των βουλευτών.

Όπως αναφέρεται στη τροπολογία παρά το χαρακτηρισμό του Κάμπου ως «ιστορικού τόπου μοναδικού χαρακτήρα», η φορολόγηση της περιοχής γίνεται σαν να είναι οικιστική  και αγνοείται ο γεωργικός της χαρακτήρας με αποτέλεσμα: Να υφίσταται θέμα άνισης αντιμετώπισης των πολιτών, να είναι δυσανάλογη της φοροδοτικής ικανότητας των κατοίκων, να υφίσταται κίνδυνος απώλειας περιουσιών και να κινδυνεύει με αλλοίωση ο χαρακτήρας της περιοχής. 

Με την εισηγούμενη ρύθμιση σκοπός είναι η ισότιμη φορολογική αντιμετώπιση των πολιτών με τη φορολόγηση της γης βάση της χρήσης που αυτή έχει και  ενισχύεται η πολιτική για την προστασία και της διάσωση της περιοχής του Κάμπου Χίου.

Την υποστήριξή τους στην Τροπολογία, αναμένεται να εκφράσουν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετικό δελτίο τύπου του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ στη Χίο, «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε και  κατέθεσε την τροπολογία που αφορά το διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Κάμπου για άρση του άδικου φορολογικού    καθεστώτος .(πρωτοβουλία του κ. Μουσουρούλη)
 Όμως για λόγους πολιτικού συμβολισμού η τροπολογία αυτή κατατέθηκε ξεχωριστά αλλά με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο».

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΔΑ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟικολόγοι Πράσινοι: λιγοστά τα δάση στη Χίο
Επόμενο άρθροΑπεργούμε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011