Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Εκθεση HELMEPA με θέμα την κλιματική αλλαγή στο Ιδρυμα Μ. Τσάκος

Εκθεση HELMEPA με θέμα την κλιματική αλλαγή στο Ιδρυμα Μ. Τσάκος

45

 

 Αφιερωμένα στη μνήμη της Μαρίας Τσάκου που είχε διατελέσει Γ.Γ. της HELMEPA είναι το πρόγραμμα για τους αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού αλλά και μια έκθεση με θέμα την κλιματική αλλαγή.

 

 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Χίο, στους χώρους του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στην οδό  Μ.Λιβανού και θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την 1η Απριλίου, με στόχο να την επισκεφτούν οι 1500 μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας αλλά και οι μαθητές από τις Οινούσσες και τα Ψαρά.
Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή της  Ελληνικής Ένωσης  Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, Δημήτρη Μιτσάτσο, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, πρόκειται για μια πρωτοβουλία αφιερωμένη στη Μαρία και στην οικογένεια της δεδομένου ότι ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος ήταν από τους συνιδρυτές και τους υποστηριχτές του εγχειρήματος της HELMEPA από την πρώτη μέρα λειτουργίας της το 1982.
Μέσα από την έκθεση που θα παρουσιαστεί στη Χίο αλλά και από όλα τα περιβαλλοντικά προγράμματα της παιδικής HELMEPA που βρίσκονται σε εξέλιξη, η οργάνωση θέλει να περάσει το μήνυμα ότι το κλίμα εξαρτάται από τους ωκεανούς και όλοι  μπορούμε να συμβάλλουμε στη προστασία του.

Παρούσα στην συνέντευξη τύπου ήταν και η πρόεδρος του Συμβουλίου Αντιπροσώπων της παιδικής HELMEPA, η 11χρονη Δανάη Ζωγράφου η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος  στις οποίες οι μαθητές του σχολείου της έχουν επιδοθεί ενώ διάβασε και το μήνυμα της ολομέλειας του 17ου Συμβουλίου των Αντιπροσώπων μέσα από το οποίο οι μαθητές ζητούν από τους μεγάλους να προστατέψουν τις θάλασσες και τις ακτές.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟικολόγοι Πράσινοι: λιγοστά τα δάση στη Χίο
Επόμενο άρθροΑπεργούμε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011