Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: το κατέβασμα του πανό υπέρ των μεταναστών δεν ήταν “λάθος”...

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: το κατέβασμα του πανό υπέρ των μεταναστών δεν ήταν “λάθος” της αστυνομίας

27

                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

 

Η πρόσφατη καταγγελία της Επιτροπής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες  Χίου «ΛΑΘΡΑ;» για το κατέβασμα πανό που είχε αναρτήσει με την φράση «Αλληλεγγύη στους μετανάστες» δεν είναι κάποιο «λάθος» της αστυνομίας και δεν μας παραξενεύει η ταχύτητα με την οποία ο Δήμαρχος έδωσε εντολή[e} να ικανοποιηθεί η σχετική παραγγελία της.

Γιατί  στον καιρό της κρίσης  η εξουσία φοβάται περισσότερο από πριν, κάθε κινητοποίηση και αγώνα που αμφισβητεί την ορθότητα της ολοκληρωτικής πολιτικής της.

Η άρνηση δε, του αντιδημάρχου  να δώσει αντίγραφο του αστυνομικού εγγράφου που ζήτησε η επιτροπή, αλλά και να συναντηθεί με εκπρόσωπο της για το θέμα αυτό, αποδεικνύει ότι και για τους ανθρώπους της τοπικής εξουσίας δικαιώματα έχουν μόνο οι «συνεργάτες» τους δηλαδή οι συνήθεις διαπλεκόμενοι.

Κατά τα άλλα θεωρούν την δημαρχία μαγαζί τους .

Είναι φυσικό: Η  απεργία πείνας των μεταναστών και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης παντού, και στο νησί μας, ενόχλησαν ιδιαίτερα γιατί απαντούν στα  καθεστωτικά ψέματα για τα πραγματικά αίτια της κρίσης με το αίτημα του σεβασμού των μεταναστών ως εργαζομένων.

Τώρα που η εξουσία μας ζητάει να υποταχθούμε και να θυσιαστούμε χάριν της «πατρίδας», δηλαδή του κεφαλαιοκρατικού κέρδους, έχουμε καθήκον να απαντάμε απαιτώντας σεβασμό στην ζωή μας δηλαδή ευημερία και δικαιώματα.

 Έχουμε καθήκον να αντιστεκόμαστε στις πολιτικές και πρακτικές που όλο και περισσότερο θυμίζουν την χούντα

Η οργάνωση και η συμμετοχή όλων μας σε κοινωνικούς αγώνες που θα στοχεύουν στην συνολική ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι απαραίτητη.

Είναι η μόνη αξιοπρεπής απάντηση απέναντι στην εκμετάλλευση και τον αντίστοιχο αυταρχισμό που και στην Χίο εκφράζεται με αξιοσημείωτο ζήλο.

 

                                                           17/03/2011

                                              Η  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ        

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μακριδάκης: «Donʼt visit Chios» και ανταπαντήσεις
Επόμενο άρθροΒιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ: χαρίστε βιβλία στο δανειστικό τμήμα