Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΠΑΣΟΚ: Επιβεβλημένη η Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη

ΝΕ Χίου του ΠΑΣΟΚ: Επιβεβλημένη η Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη

14

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εδώ και αρκετό καιρό διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη Χώρα μας, που όπως είναι φυσικό αποδίδει κεντρικό ρόλο στη Δημοκρατική Παράταξη. Η ιστορική συγκυρία, που όμοιά της δεν υπήρξε στη μεταπολιτευτική περίοδο, έφερε και πάλι το ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι της χώρας. Οι κορυφαίες προκλήσεις των καιρών καλούν και πάλι το ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο.

Η κυβέρνησή του ΠΑΣΟΚ δεν ήρθε αντιμέτωπη μόνο με τα πρωτόφαντα αδιέξοδα, που της κληροδότησαν οι εκπρόσωποι της συντήρησης και της διεκπεραίωσης. Τα μέτωπα που είχε να αντιμετωπίσει ήταν πολλά και διαφορετικά. Προβλήματα που αναπάντεχα ξεπηδούσαν, σχεδόν σε καθημερινή βάση και  προέκυπταν από το ζοφερό περιβάλλον, που απλώθηκε σε όλη την προηγμένη Δύση. Συνθήκες, που αφορούσαν  την χαμένη εθνική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, γεγονός  που στην αυγή του 2010 φάνταζε ακατόρθωτο. Καταστάσεις, που σχετίζονταν άμεσα με την επιτακτική ανάγκη να αποφύγει το ελληνικό κράτος τον αποκλεισμό από την χρηματοδότηση, κάτι που τότε φαινόταν, επίσης, αδύνατο. Την ίδια ώρα, ο χρόνος για τη χρεοκοπία και την παύση πληρωμών για μισθωτούς και συνταξιούχους, πλησίαζε με ρυθμούς αμείλικτα ιλιγγιώδεις και το πεδίο επιλογών, στένευε δραματικά.

Η Δεξιά Αντιπολίτευση, αντί να συναισθανθεί το μέγεθος της ζημιάς που είχε προξενήσει στη χώρα και να αρθεί, έστω και αργά, στο ύψος των περιστάσεων, δεν έπαψε ούτε στιγμή να μιλά για «σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου». Η εξ’ «αριστερών» Αντιπολίτευση, αποδύθηκε σε ένα όργιο ανέξοδης και εύκολης κριτικής, αντιμετωπίζοντας τη μαχόμενη κυβέρνηση, τουλάχιστον, ως εχθρό. Η «τραυματισμένη οικονομία», βρήκε απέναντί της δυνάμεις που φάνηκε να είχαν αναλάβει σοβαρά το ρόλο τους, ως υπονομευτές των υπεράνθρωπων προσπαθειών της χώρας, για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, όχι μόνο δεν κλονίστηκαν από το «ναρκοπέδιο», το οποίο ανέλαβε να διασχίσει, αλλά δε δίστασε να προχωρήσει και στις ιστορικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες φιλοδοξούμε να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία την Ελλάδα. Δεν δίστασε, ακόμη, να έρθει σε σύγκρουση με συμφέροντα  και παγιωμένες νοοτροπίες και πρακτικές, προκειμένου να δώσει στη χώρα το σύγχρονο πρόσωπο που της αρμόζει. Στη δύσκολη αυτή πορεία, η απάντηση του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης  είναι ότι η πατρίδα  μας θα βγει «νικητής» και ο αγώνας του λαού μας θα δικαιωθεί.

Η Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη, που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος για τις 3 Σεπτέμβρη 2011 και σε μια τόσο σημαντική καμπή για τη Ελλάδα, κρίνεται επιβεβλημένη. Με αυτήν επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε το Πρόγραμμα Επανεκκίνησης στην οικονομία, την κοινωνία και το κράτος. Δεν επιδιώκουμε μια πανηγυρική στιγμή, αλλά μια ουσιώδη συλλογική διαδικασία πολιτικού διαλόγου, αντιπαράθεσης και σύνθεσης απόψεων. Μέσα από τη συνδιάσκεψή μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε και πάλι τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κρίση, να σταθμίσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να χαρτογραφήσουμε τα επόμενα βήματα, ώστε να προτείνουμε με ειλικρίνεια και ενάργεια το συνολικό σχέδιό μας για τη χώρα και για τα χρόνια που έρχονται, δίνοντας ελπίδα, σιγουριά και προοπτική στους πολίτες.

 Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κινήματός μας, κάθε ενεργό πολίτη, σε έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο χωρίς προϋποθέσεις, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα σφραγίσει το μέλλον της χώρας και της προοδευτικής παράταξης.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΧΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μακριδάκης: «Donʼt visit Chios» και ανταπαντήσεις
Επόμενο άρθροΒιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ: χαρίστε βιβλία στο δανειστικό τμήμα