Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 9η ημέρα- καταθέσεις δημοσιογράφων

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 9η ημέρα- καταθέσεις δημοσιογράφων

24

Η παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης (Γιώργος Μεργές) του χειρουργού Αθανάσιου Ρουμελιώτη, εφημερεύοντα στη Χειρουργική Κλινική την 8η Απριλίου 2006 ξεχώρισε κατά την 9η ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε η κατάθεση της δημοσιογράφου Ειρήνης Αναγνώστου και ξεκίνησε τη δική του κατάθεση ο επίσης δημοσιογράφος Γιώργος Παγούδης.

Η δημοσιογράφος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν της ΔΕΗ, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που περίπου 2 ώρες μετά το συμβάν έδωσε ο διευθυντής του εργοστασίου Άγης Τσιλίμης, επικαλέστηκε ότι ο έλεγχος έγινε για λόγους προστασίας. «Του είπαμε τι προστασία είναι αυτή;», είπε χαρακτηριστικά η κα Αναγνώστου.

Όταν ακούσατε για υστερικό επεισόδιο και με δεδομένο ότι είχε συμβεί στην κόρη σας, θα το περιμένατε να συμβεί στην Αγγελική, ρώτησε η Πρόεδρος.

«Όχι δεν το περίμενα. Δεν ήταν η αγγελική τέτοιο άτομο», κατέθεσε η μάρτυρας. Ανέφερε ότι είδε την Αγγελική περί τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου (6/4/20060) να μη μπορεί να μιλήσει, να κινηθεί ενώ τόνισε ότι άκουγε άλλους να λένε για εγκεφαλικό.

Η πρόεδρος την ρώτησε αν γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση σήμερα της Αγγελικής και απάντησε ότι δεν μπορεί να κινήσει τίποτα, κινούνται μόνο τα μάτια, τρέφεται με σωληνάκι, είναι κλεισμένη στον εαυτό της και αντιλαμβάνεται τα πάντα.

Σχετικά με το επεισόδιο στη ΔΕΗ, η εισαγγελέας ρώτησε τη μάρτυρα, αν ο φύλακας είχε τσιγάρο την πρώτη φορά που τον είδε. Απάντησε ότι δεν θυμάται ακριβώς και ότι το δεξί του χέρι ήταν ελεύθερο. Το τσιγάρο φαίνεται στην εικόνα σημείωσε και τόνισε ότι νόμιζε πως επειδή ήταν γυναίκα θα την άφηνε να περάσει όπως έκανε και με εκείνη.

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε από την Έδρα, η κα Αναγνώστου σημείωσε ότι ο φύλακας την τραβούσε για να τη βγάλει έξω και όταν η Αγγελική βγάζει την κάμερα εστιάζει την επίθεσή του στην κάμερα παρότι που είναι και άλλοι μαζί της πλέον.

Σε ερώτηση γιατί δεν τράβηξε από την αρχή του επεισοδίου, σημείωσε ότι πήγε για να ΔΕΗ και όχι για να τραβήξει την Αγγελική ήταν κάτι πρωτοφανές για τα τοπικά δεδομένα, ένα τέτοιο ρεπορτάζ να φτάσει σε αυτό το σημείο, είπε.

Είπε πως στο παρελθόν δεν είχε πάει στη ΔΕΗ για ανάλογο ρεπορτάζ και θύμισε ότι ακριβώς 1 χρόνο μετά, στις 8/4/2007 είχε ξαναλέει φωτιά στο εργοστάσιο και όχι μόνο δεν τους απαγόρευσαν αλλά τους διευκόλυναν.

Σχετικά με τη ΔΕΗ η συνήγορος πολιτικής αγωγής ρώτησε αν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο ο φύλακας, για να απαντήσει η μάρτυρας ότι αν ήταν σωστά εκπαιδευμένος θα έκανε κάτι άλλο και ότι δεν ήταν αναγκαίο να την τραβήξει από τα λουριά, απαντώντας ότι ο οποιοσδήποτε ξέρει ότι ο αυχένας μπορεί να τραυματιστεί.

Σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του φύλακα ότι λέει στην κάμερα ότι στη ΔΕΗ συνέχεια τους απαγορεύουν, σημείωσε «εννοώ ότι είμαστε ανεπιθύμητοι», για να υπάρξει παρέμβαση της Προέδρου ότι δεν το λέει αυτό στην κάμερα.

Ερωτήσεις για το νοσοκομείο

Σε ερώτηση της συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Γιαννούλου, αν ο νευρολόγος είχε γνωματεύσει, σημείωσε ότι «αν ο νευρολόγος είχε καταλήξει κάπου, θεωρώ ότι και οι υπόλοιποι θα έπρεπε να το ξέρουν».
Σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Κάβουρα για το αν το ΕΚΑΒ έρχεται από την ώρα που θα κληθεί απάντησε: «Φαντάζομαι όταν πουν οι γιατροί ότι έχουν ένα περιστατικό για Αθήνα θα έρθει». Άρα να μη μπορούν να το αντιμετωπίσουν, σχολίασε ο συνήγορος και να συνεχίσει η μάρτυρας «ή να μην ξέρουν τι έχει.
Σε ερώτηση του συνηγόρου του κ. Ρουμελιώτη αν δεν νοσηλευόταν η Αγγελική ούτε στη Χειρουργική τι θα γινόταν; Αναρωτήθηκε η μάρτυρας αν θα την άφηναν δηλαδή έξω από το νοσοκομείο…

ΚΑΤΑΘΕΣΗ Γ. ΠΑΓΟΥΔΗ

Ο Γιώργος .Παγούδης ανέφερε ότι μίλησε με την Αγγελική στις 9.00 τηλεφωνικά, όταν και η ίδια του ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ, όπου ο φύλακας την τραβούσε από τα λουριά της κάμερας. Σε ερώτηση της προέδρου τι ακριβώς του είπε, σημείωσε ότι του είπε πως την τράβαγε πολύ δυνατά.
Τότε εργάζονταν και οι δύο στο τηλεοπτικό σταθμό ΠΑΤΡΙΔΑ και εκείνο το Σάββατο είχε βάρδια η Αγγελική.

Ο Γ. Παγούδης είπε στη συνέχεια για τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Διευθυντής της ΔΕΗ στη Χίο, την ίδια μέρα στο εργοστάσιο όπου με ένα ιδιαίτερα έντονο ύφος είπε στον ίδιο προσωπικά, ότι δεν τον αναγνωρίζει σαν δημοσιογράφο και τον έδιωξε από το γραφείο, όταν ανέφερε ότι αιτία της απαγόρευσης ήταν ότι ήθελαν να κρύψουν πράγματα.

Ανέφερε έτσι ότι στη συνέχεια έκανε ρεπορτάζ στο χώρο όπου υπήρχε διαρροή λυμάτων και ξεκινούσε μόλυνση της περιοχής. Ο ίδιος απέδωσε την απαγόρευση της εισόδου στο χώρο του εργοστασίου στο γεγονός αυτό.

Στη συνέχεια η κατάθεση του  επικεντρώθηκε στα όσα έζησε στο Νοσοκομείο, όπου πήγε γύρω στη 1.00 μετά το μεσημέρι.
Εκεί, όπως είπε, είδε την Αγγελική στο δωμάτιο της χειρουργικής από μακριά να έχει ένα τρέμουλο στο αριστερό χέρι  και πόδι και να τρέχουν σάλια από το στόμα της.
Μάλιστα στο χώρο βρίσκονταν, για άλλο περιστατικό, και μια ερυθροσταυρίτισσα, η οποία βλέποντας την Αγγελική έκανε λόγο για εγκεφαλικό.  «μου είπε μην έχει πάθει κανένα εγκεφαλικό;», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γ. Παγούδη, οι γιατροί Ρουμελιώτης και Χαλκιάς στις δηλώσεις που έκαναν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικοί, λέγοντας ότι σε μερικές ώρες η Αγγελική θα είναι καλά χωρίς όμως να αναφέρουν παρά τις ερωτήσεις την διάγνωση ούτε και τον όρο υστερικό σοκ. Ο ίδιος μετά τις δηλώσεις αποχώρησε και επέστρεψε στις 16.00 στο Νοσοκομείο, όπου δεν είδε κανένα γιατρό στο χώρο παρά μόνο την αδερφή της Αγγελικής, Ζένα να του λέει χαρακτηριστικά «Γιώργο, χάνουμε την Αγγελική».

Όπως επεσήμανε ο μάρτυρας μέχρι το βράδυ όπου ξεκίνησε και η συζήτηση για την μεταφορά της Αγγελικής στην Αθήνα, είχε την εντύπωση ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό στην υγεία της. «Πίστευα ότι η Αγγελική θα σηκωθεί όρθια, θα συνέλθει και θα τελειώσει εκεί η ιστορία» είπε μεταξύ άλλων.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε ότι από αργά το μεσημέρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τότε διοικητή του νοσοκομείου Μενέλαο Γεωργαντέλη, ο οποίος τον παρέπεμψε στους γιατρούς.

Για μετά τις 8.00 προσδιόρισε συζήτηση που είχε μαζί του, ότι ο θεράπων ιατρός δεν ήθελε να υπογράψει το παραπεμπτικό για να φύγει η Αγγελική στην Αθήνα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, 17/3.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκθεση HELMEPA με θέμα την κλιματική αλλαγή στο Ιδρυμα Μ. Τσάκος
Επόμενο άρθροΓιάννης Μακριδάκης: «Donʼt visit Chios» και ανταπαντήσεις