Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Σύντομα τα εγκαίνια της μαιευτικής κλινικής

Σύντομα τα εγκαίνια της μαιευτικής κλινικής

59


{fnc titlos}


 
Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, που έθετε μια σειρά ερωτημάτων για την πορεία έργων αλλά και την τύχη της περιουσίας του στο προηγούμενο φύλλο, έδωσε ο Διοικητής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου Νίκος Χρήστου. Μάλιστα χαρακτηρίζει ζήτημα ημερών την παράδοση της μαιευτικής κλινικής την οποία και ονομάζει «μέγα έργο».
Μεταξύ άλλων αναφέρει για το έργο της νέας Μαιευτικής Κλινικής στην επιστολή:
«Όταν ανέλαβα, τον Μάη του 2002, με μεθοδικότητα, ορθοφροσύνη και αποτελεσματικότητα ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα που αναφέρετε στις επισημάνσεις σας και αναμένω εντός των προσεχών ημερών από την Νομαρχία και τις αρμόδιες υπηρεσίες της την διοικητική παράδοση του έργου.
Ταυτόχρονα με γρήγορες κινήσεις προγραμματίσαμε την αγορά του Ιατροτεχνολογικού, Μηχανολογικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού της νέας Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής.
Σήμερα, η Μαιευτική, στο «ΑΡΓΕΝΤΕΙΟΝ» κτίριο, πλήρως και ριζικώς ανακαινισμένη, εφοδιασμένη με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό ξεκινά τις διαδικασίες μεταφοράς της».
Ο κ. Χρήστου γνωστοποιεί εξάλλου ότι «ουδεμία πρόσληψη έχει γίνει Φυλάκων στο Νοσοκομείο. Προβλέπεται ωστόσο, εντός του 2003, να γίνει προκήρυξη για την ανάδειξη ιδιωτικής εταιρείας Ασφάλειας, η οποία θα αναλάβει την φρούρηση των κτιρίων, τον έλεγχο των επισκεπτηρίων και του καπνίσματος, την Υποδοχή Ασθενών, την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στον αύλειο και περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου».
Σε ότι αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας τονίζει πως υπάρχουν ήδη σε εξέλιξη μελέτες σε συνεργασία με το Πε. Σ.Υ Β. Αιγαίου και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, ώστε στις αρχές του 2003 να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο, επιστημονικά τεκμηριωμένο και κοινωνικά αποδεκτό σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας του Νοσοκομείου, το οποίο θα τεθεί υπόψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου κ. Διονυσίου, για τελική έγκριση.
«Σε καμία περίπτωση, δεν θα ξεπουλήσουμε περιουσία», σημειώνει στην απάντησή του προς τη ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ο Διοικητής του Σκυλίτσειου.
.Επίσης αναφέρει ότι ανακαινίζεται ριζικά η Εκκλησία του Νοσοκομείου «Άγ. Στέφανος» και στα εγκαίνια, Χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χίου κ, Διονυσίου, θα τελεστεί Μνημόσυνο όλων των Δωρητών, ως φόρο τιμής και αναγνώρισης της μεγάλης τους προσφοράς.
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροτάσεις υπουργείου: τι αλλάζει στη ναυτική εκπαίδευση
Επόμενο άρθροCum Deo, σωστική καταγραφής της ιστορίας της ιατρικής