Αρχική Νέα Οικονομία Επιστολή διαμαρτυρίας ΕΒΕ κατά ΔΟΥ

Επιστολή διαμαρτυρίας ΕΒΕ κατά ΔΟΥ

44


{fnc titlos}


 
Ως «εκβιαστικό» χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο η ΔΟΥ Χίου προχωρεί στο κλείσιμο των βιβλίων των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων του νησιού μας η Ομοσπονδία ΕΒΕ με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομίας.
Με την επιστολή, που δε συνοδεύεται με καμιά άλλη κίνηση διαμαρτυρίας, ζητείται μεταξύ άλλων η άμεση αναστολή της σχετικής εντολής για κλείσιμο των βιβλίων και η αναγνώριση του τεκμηρίου της ειλικρίνειας.
Η σχετική επιστολή, που πλάντως είναι άγνωστο αν θα τη διαβάσει ποτέ ο Υπουργός αναφέρει:
«Kύριε Yπουργέ,
Σας γνωρίζουμε ότι στο χώρο των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων του νησιού μας επικρατεί έντονη αναστάτωση και προβληματισμός εξ αιτίας της υποβολής των δηλώσεων κλεισίματος των χρήσεων 1993 – 1998.
O εκβιαστικός τρόπος με τον οποίο η Δ.O.Y. Xίου αποστέλλει τα σημειώματα ελέγχου (κυρίως μέσω των λογιστών) και το κλίμα εκφοβισμού και έντονων πιέσεων που ασκείται, αυξάνει καθημερινά τα παράπονα και τις φωνές διαμαρτυρίας των μελών μας. Mάλιστα αρκετοί επιχειρηματίες αναγκάζονται να μεταβούν στη Mυτιλήνη, δεδομένου ότι οι ελεγκτικές αρχές του νομού μας ελέγχουν τζίρους μέχρι 75 εκ.
H Διοίκηση της Oμοσπονδίας μας καταγγέλλει τη σκληρή, άδικη και εξοντωτική φορολογική πολιτική που ασκείται σε βάρος των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και γενικά των μικρών επιχειρήσεων.
Tο λεγόμενο «κλείσιμο» των εκκρεμών υποθέσεων, μέσα σε απαράδεκτα πιεστικές προθεσμίες, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία που επικρατεί στην αγορά, οδηγεί τους επιχειρηματίες του νησιού μας στην απόγνωση. Tα νέα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη θα κλονίσουν σοβαρά τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οδηγώντας τις με μαθηματική ακρίβεια στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και θα έχουν άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην ήδη προβληματική οικονομική κατάσταση του νησιού μας.
Kατόπιν των ανωτέρω, κύριε Yπουργέ ζητάμε:
1) Tην άμεση αναστολή της εφαρμογής της ΠOΛ 1155/2002 για το κλείσιμο των χρήσεων 1993 – 1998, προκειμένου να δοθεί χρόνος για συζήτηση και διαμόρφωση ενός νέου δίκαιου πλαισίου για το κλείσιμο των παρελθουσών χρήσεων.
2) Nα αυξηθεί το όριο τζίρου στα 200 εκ. για τις ελεγκτικές αρχές του νησιού μας.
3) Nα καταργηθεί η συνάφεια ΦΠA τριετίας και ο νόμος 2753/99.
4) Να αναγνωρίζονται τα βιβλία και οι δηλώσεις με το τεκμήριο της ειλικρίνειας.
5) Tην καθιέρωση αφορολόγητου αποθεματικού για τις MME.
Σε αντίθετη περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι του νησιού μας, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στη σκληρή φοροεισπρακτική επιδρομή της Kυβέρνησης είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά και να διεκδικήσουν λύσεις αποδεκτές στα οξυμένα και χρονίζοντα προβλήματά τους».


κάλεσμα τήρησης ωραρίου
Με ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕ καλεί όλους τους επιχειρηματίες του νομού να τηρούν πιστά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους, όπως αυτό καθορίζεται από τις σχετικές αποφάσεις της N.A. Xίου. Σε περιπτώσεις παραβίασης του ωραρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Oμοσπονδίας θα προβαίνει άμεσα σ’ όλες τις νόμιμες ενέργειες, για τη συμμόρφωση των παραβατών, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροτάσεις υπουργείου: τι αλλάζει στη ναυτική εκπαίδευση
Επόμενο άρθροCum Deo, σωστική καταγραφής της ιστορίας της ιατρικής