Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκές οργανώσεις για Σχέδιο Νόμου του ΥΠΑΑΤ για την Προστασία και Ευημερία...

Φιλοζωϊκές οργανώσεις για Σχέδιο Νόμου του ΥΠΑΑΤ για την Προστασία και Ευημερία των Ζώων

12

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σχέδιο Νόμου του ΥΠΑΑΤ για την Προστασία και Ευημερία των Ζώων

Αθήνα, 18.03.2011

 Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων (110 σωματεία) και  η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (23 σωματεία) εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το Δελτίο Τύπου του  ΥΠΑΑΤ για το αναμενόμενο σχέδιο νόμου για τα ζώα, που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.

 Νοιώθουμε επίσης ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί υιοθετούνται πολλές από τις προτάσεις που είχαμε υποβάλλει και συζητήσει με την αρμόδια υφυπουργό κυρία Μιλένα Αποστολάκη, η οποία και υλοποιεί την υπόσχεσή της για άμεση κατάρτιση του σχεδίου νόμου.

 Με την επίσημη δημοσίευση του σχεδίου νόμου στον ιστότοπο του Υπουργείου και κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης  θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια  εκ μέρους μας, ώστε το σχέδιο νόμου να γίνει όσο το δυνατόν πιο άρτιο με βάσει την υπάρχουσα κατάσταση των ζώων στην χώρα μας. Και τούτο διότι επισημαίνουμε  το γεγονός ότι δεν γίνεται μνεία σε σοβαρά θέματα, όπως αυτό των  petshops, των προστίμων στους Δήμους κλπ.

 Τα φιλοζωικά  σωματεία  και οι πολίτες που μάχονται για την προστασία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων θα δίνουν πλέον τους αγώνες τους μέσα από ένα πολύ καλύτερο θεσμικό πλαίσιο, πιο αποτελεσματικά  και πιο ουσιαστικά.

 

 Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μακριδάκης: «Donʼt visit Chios» και ανταπαντήσεις
Επόμενο άρθροΒιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ: χαρίστε βιβλία στο δανειστικό τμήμα