Αρχική Νέα Τοπικά Συμμετοχή Δήμου Χίου- φορέων στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Συμμετοχή Δήμου Χίου- φορέων στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

12

Την ώρα που η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πυρηνικού εφιάλτη, λόγω της ανάπτυξης πυρηνικών αντιδραστήρων για “φθηνότερη” ενέργεια,είναι λίγο οξύμωρο να γίνονται καμπάνιες για εξοικονόμηση ενέργειας.
Το παγκόσμιο κίνημα της ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ μάλλον θα έπρεπε να προβληματίζεται περισσότερο για τους κινδύνους από τη λειτουργία πυρηνικών αντιδραστήρων και να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τη συμμετοχή σε μία ώρα με κλειστά τα φώτα, το Σάββατο 26 Μαρτίου.

Με αφορμή πάντως την «Ώρα της Γης  2011» δόθηκε συνέντευξη τύπου σήμερα Παρασκευή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου. Ο Αντιδήμαρχος Παντελής Στεφάνου κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις που προγραμματίζονται για τις 26 Μαρτίου  στις 8.30 μ.μ  μεταφέροντας το μήνυμα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη  συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι οι δράσεις αυτές έχουν συμβολικό χαρακτήρα.

Οι εκδηλώσεις γίνονται με τη συνεργασία των φορέων: Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Φίλοι Προστασίας Περιβάλλοντος «Έλιξ» Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης , Ένωση Πολιτιστικών Σωματείων Χίου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Εμπορικός Σύλλογος Χίου, Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών « Οι Φίλοι Πεζού» , «Ποδηλατείν». 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μακριδάκης: «Donʼt visit Chios» και ανταπαντήσεις
Επόμενο άρθροΒιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ: χαρίστε βιβλία στο δανειστικό τμήμα