Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 10η ημέρα- παρών ο χειρουργός γιατρός

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 10η ημέρα- παρών ο χειρουργός γιατρός

10

Η 10η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της τετραπληγικής και με αλαλία σήμερα δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου συνεχίστηκε την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, με την παρουσία για πρώτη φορά και του κατηγορούμενου χειρουργού – επιμελητή Β’ και εφημερεύοντα στη Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χίου την 8η Απριλίου 2006, Αθανάσιου Ρουμελιώτη. Από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η δίκη ο κατηγορούμενος απείχε.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Γιώργου Παγούδη. Το 2006 ο μάρτυρας εργαζόταν μαζί με την Αγγελική και όπως είπε στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας εκείνη την ημέρα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Χίου, σχετικά με την κλήση του ΕΚΑΒ τον είχε ενημερώσει ότι σύμφωνα με τη διαδικασία έπρεπε να υπογράψει ο θεράπων ιατρός ο οποίος και δεν υπέγραφε. Χωρίς όμως να θυμάται, όπως είπε, αν έγινε αναφορά και σε όνομα γιατρού, και συγκεκριμένα του κ. Ρουμελιώτη όπως αρχικά είχε αναφέρει.

Ενδιαφέρον είχαν οι απόψεις που εξέφρασε ο αστυνομικός- με βαθμό αρχιφύλακα, που εκείνη την ημέρα ήταν βάρδια και είχε πάει στο εργοστάσιο της ΔΕΗ όπου συνέβη το τραγικό για την Αγγελική επεισόδιο.

Όπως είπε ο μάρτυρας Απόστολος Καναργελίδης ενημερώθηκαν από το Κέντρο για φωτιά στο εργοστάσιο και πήγαν όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις μήπως χρειαστεί να βοηθήσουν σε κάτι.

Ανέφερε ότι φθάνοντας διαπίστωσαν εμπλοκή. Το φύλακα με κάθε μέσο να εμποδίζει τους δημοσιογράφους να εισέλθουν στον υπαίθριο  διάδρομο που οδηγούσε προς τα πυροσβεστικά οχήματα αλλά όχι με υπερβολική βία. Ως τέτοια χαρακτήρισε το πιάσιμο του λαιμού ή το σπρώξιμο για να πέσει κάποιος κάτω. Στις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων ότι τους χτύπησαν, τους είπε ότι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μηνύσεις και σιγά- σιγά ηρεμώντας τους, τούς οδήγησαν με το συνάδελφο του κοντά στα αυτοκίνητά τους που ήταν στο προαύλιο της ΔΕΗ.

Στις ερωτήσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής ο μάρτυρας σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του εντός ιδιωτικού χώρου (όπως είχε πει ότι είναι η ΔΕΗ) μπορεί να ασκεί τα απαραίτητα μέσα για να απωθήσει πολίτες που θέλουν να μπουν, ανάλογα με αυτά που ασκεί ένας αστυνομικός. Μάλιστα ανέβηκαν οι τόνοι όταν ρωτήθηκε από το συνήγορο πολιτικής αγωγής Κώστα Παρθενίδη αν μπορεί να βάλει ο ιδιωτικός φύλακας σε κάποιον χειροπέδες για να απαντήσει ο αστυνομικός ότι σε ιδιωτικό χώρο «κάνοντας μια παράνομη πράξη μπορεί να σε συλλάβει ο οποιοδήποτε πολίτης».

Σε ερώτηση αν οι δημοσιογράφοι πρέπει να τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης από τους άλλους πολίτες, είπε πως κατά τη γνώμη του δεν έχουν κανένα επιπλέον δικαίωμα.

Κατά την ίδια ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε και η κατάθεση του μάρτυρα Νίκου Μαρτάκη, που είναι εργαζόμενος στη ΔΕΗ και τότε Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χίου, αλλά και του Σωματείου εργαζομένων τεχνικών της ΔΕΗ στη Χίο.

Ανέφερε ότι ως αποθηκάριος τότε στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, πήγε από μόνος του περί τις 8.15 το πρωί, όπου όλα ήταν ήρεμα, δεν υπήρχε κανένα επεισόδιο και μάλιστα τη βλάβη στον πίνακα την έφτιαξαν οι τεχνικοί της ΔΕΗ χωρίς καν να χρειαστούν ανταλλακτικά από την αποθήκη.

Με τις ερωτήσεις από την Έδρα του δικαστηρίου έγινε αναφορά ότι στην προανακριτική κατάθεσή του, όπου είχε πει ότι η Αγγελική Χατζηδημητρίου του είχε τηλεφωνήσει για να του διαμαρτυρηθεί για το επεισόδιο της ΔΕΗ. Στην κατάθεσή του όμως το περιέγραψε ότι ήταν ένα τηλέφωνο για να παραπονεθεί σε γνωστό της που ξέρει ότι δουλεύει στη ΔΕΗ και όχι στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.

Συγκεκριμένα την επομένη του επεισοδίου, ο μάρτυρας είχε καταθέσει στην αστυνομία ότι «η Χατζηδημητρίου Αγγελική του είπε ότι βρίσκεται στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Χίου επειδή δεν αισθανόταν καλά, λόγω του ότι είχε χτυπήσει στον αυχένα, λόγω της αψιμαχίας που είχε με έναν από τους  υπαλλήλους σεκιούριτι της ΔΕΗ. Και ότι περίμενε να έρθει το ρεύμα για να προβεί και σε περαιτέρω εξετάσεις».

Επίσης ο τότε Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χίου ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι τόσο οι ιδιωτικοί φύλακες όσο και οι δημοσιογράφοι δεν έχουν σχέση με το Εργατικό Κέντρο, παρόλο που και εκείνη την περίοδο οι δημοσιογράφοι της Χίου εκπροσωπούνταν από το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων που ανήκει στο Εργατικό Κέντρο και μάλιστα είχε διατελέσει και Πρόεδρος του Σωματείου δημοσιογράφος!

Η δίκη πρόκειται να συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα, 21 Μαρτίου, με την εξέταση του μάρτυρα από πολιτική αγωγή και υπεράσπιση αντίστοιχα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Latin κρουστών, στο Ωδείο Αιγέας
Επόμενο άρθροΔήμος Χίου: Επιτροπή Διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό