Αρχική Νέα Τοπικά Συμπαράσταση ΕΣΗΕΑ & ΠΟΕΣΥ στους πρώην εργαζόμενους των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Συμπαράσταση ΕΣΗΕΑ & ΠΟΕΣΥ στους πρώην εργαζόμενους των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

9

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

24 Μαρτίου 2011

Η ΕΣΗΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τη δίωξη των τέως μελών του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζόμενων στα ΜΜΕ Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) καθώς και τους απολυμένους πρώην εργαζόμενους της ημερήσιας εφημερίδας Λέσβου «ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ», ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του πρώην εκδότη της εφημερίδας κ. Γ. Κονδυλούδη.

Το «έγκλημα» των εργαζομένων, για το οποίο διώκονται, ήταν ότι ζητούσαν την επαναλειτουργία της εφημερίδας και την επάνοδο στην εργασία τους. Η ενέργεια, όμως, του εργοδότη να πετάξει στο δρόμο απλήρωτους τους εργαζόμενους μένει ατιμώρητη.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί να τεθεί αμέσως στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά και οι διώξεις αλλά και να καταβληθούν αμέσως οι αποζημιώσεις των εργαζομένων.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για τη δίωξη που ασκείται στους απολυμένους πρώην εργαζόμενους της Ημερήσιας Εφημερίδας Λέσβου «Αιολικά Νέα», η οποία οδηγήθηκε σε παύση λειτουργίας το Φεβρουάριο του 2010. Η δίωξη ασκείται κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο πρώην εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κονδυλούδης, εξαιτίας ενημερωτικού εντύπου που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στη Λέσβο σε υπεράσπιση του δίκαιου αιτήματος για επαναλειτουργία της εφημερίδας και επάνοδο στις θέσεις εργασίας των πρώην εργαζόμενων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει επίσης την απορία και τη βαθύτατη ενόχληση για τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε όλα τα μέλη του τέως Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) επειδή κατά τη διάρκεια της θητείας τους άσκησαν την αυτονόητη υποχρέωσή τους να εκδώσουν ανακοίνωση συμπαράστασης στους απολυμένους συναδέλφους τους, όταν ο εργοδότης έπαυσε τη λειτουργία της εφημερίδας. 
Πιστεύαμε ότι η αλληλεγγύη δε διώκεται και δεν ποινικοποιείται.
Η διαμάχη για το περιεχόμενο του ενημερωτικού εντύπου και για εκείνο της ανακοίνωσης του ΣΕΜΜΕΛ είναι προσχηματική, και στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό από την υποχρέωση του εργοδότη να αποζημιώσει τους εργαζομένους που απέλυσε, πράγμα που δεν έχει πράξει ως τώρα –13 μήνες μετά. Το δικαίωμα του απολυμένου εργαζόμενου στην αποζημίωση είναι αδιαπραγμάτευτο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητά:
– Να τεθούν οι διώξεις στο αρχείο.
– Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Τσούχλης: εκτιμήσεις για σύσκεψη σχετικά με ανεμογεννήτριες
Επόμενο άρθροΔίκη για υπόθεση Αγγελικής: 14η ημέρα- κατάθεση από το γιατρό του ΕΚΑΒ