Αρχική Νέα Τοπικά Απελευθερώνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2012

Απελευθερώνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2012

11
Απελευθερώνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2012

Την πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας από τις αρχές του 2012 για όλους τους πελάτες, εκτός των οικιακών και των μικρών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός, ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης για το 2010. 

Την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας περιορίστηκε στο 77,3 % της συνολικής ζήτησης (από 85,6 % το 2009, έχασε δηλαδή περίπου 8 μονάδες) καθώς δραστηριοποιούνται στην αγορά νέοι προμηθευτές ρεύματος ή μεγάλοι καταναλωτές στρέφονται σε απευθείας εισαγωγές. Για το 2011 η ΔΕΗ αναμένει επίσης δύσκολες συνθήκες και αυξάνει (υπερτετραπλασιάζει) την πρόβλεψη για απλήρωτους λογαριασμούς.

Αναφορικά με τα τιμολόγια, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός τόνισε ότι έχουν ήδη γίνει αρκετά βήματα για τον εξορθολογισμό τους, περιορίζοντας μερικώς τις αρνητικές επιπτώσεις από την απώλεια πελατών υψηλού περιθωρίου κέρδους και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού. 

«Τα τιμολόγια αναμένονται να απελευθερωθούν πλήρως από τις αρχές του 2012 για όλους τους πελάτες, εκτός των οικιακών και των μικρών επιχειρήσεων, ενώ το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2013 θα πρέπει να αντανακλούν τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς. Για την προστασία των οικονομικά ευάλωτων πελατών, θεσπίστηκε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του 2011». 

Ανάλογες προβλέψεις για τα τιμολόγια περιλαμβάνονται και στο Μνημόνιο.