Αρχική Νέα Τοπικά ΥΠΑ: διαχωρισμός αναβάθμισης κτιριακών εγκαταστάσεων αεροδρομίου Χίου, από την επέκταση του διαδρόμου

ΥΠΑ: διαχωρισμός αναβάθμισης κτιριακών εγκαταστάσεων αεροδρομίου Χίου, από την επέκταση του διαδρόμου

35

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποδοχή της πρότασης για διαχωρισμό της αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Χίου, από την απαραίτητη επέκταση του διαδρόμου, επιβεβαιώνει η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε σχετική Ερώτηση (Αρ. πρωτ. 12240/1.3.2011) του Βουλευτή Ν. Χίου και Υπεύθυνου Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστή Μουσουρούλη.

 Σύμφωνα με την απάντηση, το υφιστάμενο κτίριο πρόκειται να επεκταθεί κατά 600 τετραγωνικά μέτρα, προκειμένου να εξυπηρετεί κατά την τυπική ώρα αιχμής 250 επιβάτες, να αναδιαρρυθμιστούν οι χώροι, ώστε να βελτιωθεί η παρεχόμενη εξυπηρέτηση, να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και να προβλεφθεί η δημιουργία ιατρείου. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2011, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 3 εκ. Ευρώ, ενώ το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί το 2012, εφόσον εγκριθούν οι σχετικές πιστώσεις.

 Επιπλέον, στην απάντηση του Υπουργείου επισημαίνεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δέχεται να προχωρήσει και σε αναδιάταξη των υφιστάμενων χώρων  εξυπηρέτησης των αεροσκαφών, με αξιοποίηση της έκτασης του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων, εφόσον εξασφαλιστούν νέοι χώροι για την εξυπηρέτησή τους. 

 Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα του αεροδρομίου Χίου, με σειρά τεκμηριωμένων Ερωτήσεων (Αρ. πρωτ. 4254/135/13.01.2010, 6175/298/16.02.2010, 7748/13.12.2010, 12240/01.03.2011), με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Δ. Ρέππα (24.01.2011), με Ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (συνεδρίαση 02.02.2011), και, πρόσφατα, σε σύσκεψη με τον Διοικητή και στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που έλαβε χώρα στις 22.02.2011 στην έδρα της ΥΠΑ.

 Ο Κωστής Μουσουρούλης, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα εξασφάλισης νέων χώρων στάθμευσης για τα αυτοκίνητα, ώστε να συμπεριληφθεί στα υπό μελέτη έργα και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των αεροσκαφών, απέστειλε σήμερα, σχετική επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Γαννιάρη, τον Δήμαρχο κ. Π. Λαμπρινούδη και το Λιμενάρχη κ. Γ. Σκανδάλη.  

 Ο Κωστής Μουσουρούλης, με αφορμή την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Αποτελεί θετική εξέλιξη η αποδοχή της πρότασης μου, για την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων του τερματικού σταθμού, ανεξάρτητα από την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης / απογείωσης. Επιπλέον, εκτιμώ ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα η πρόταση για τη μεταφορά του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων εκτός του αεροδρομίου, ώστε να γίνει δυνατή η αναδιάταξη των χώρων για τη στάθμευση των αεροσκαφών, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει και παραμονή αεροσκάφους στη Χίο. Αναμένουμε από το Υπουργείο την ολοκλήρωση των ενεργειών στο χρονοδιάγραμμα που το ίδιο έχει θέσει, καθώς και την έγκαιρη εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων. Από εδώ και μπρος δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου. Ελπίζω οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις να προσδώσουν την εικόνα που αρμόζει στον τερματικό σταθμό και στη Χίο και να αποτελέσουν την απαρχή για την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος του αεροδρομίου».

 

Διαφήμιση