Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Δημάρχου Χίου, προς Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθώς και προς...

Επιστολή Δημάρχου Χίου, προς Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθώς και προς συναρμόδιους φορείς σχετικά με μείωση δρομολογίων αεροπορικής σύνδεσης των εταιρειών Olympic Air και Aegean Airlines στη Χίο.

59

 

Για το θέμα της αλλαγής και κατάργησης δρομολογίων των αεροπορικών εταιρειών διαμαρτύρεται με επιστολή του προς τον  Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων    ο ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Με τις αλλαγές που έχουν γίνει το νησί για πολλές ώρες δεν έχει αεροπορική κάλυψη, ενώ και οι ώρες που έχουν επιλεχθεί δεν είναι πρόσφορες για όσους θα πρέπει να κάνουν ένα ημερήσιο ταξίδι από και προς το νησί για διάφορες εργασίες τους.
Η επιστολή που πολύ φοβόμαστε ότι θα οδηγηθεί στον κάλαθο των αχρήστων, αν δεν υπάρξει και άλλη πίεση, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

 

 

 

     Ζώντας στη παραμεθόρια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, στο νησί της Χίου, το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε αποδέκτες εντόνων παραπόνων και διαμαρτυριών των κατοίκων, των Χιωτών μελών της Ομογένειας και φορέων του νησιού μας, εξαιτίας της μείωσης δρομολογίων αεροπορικής σύνδεσης των εταιρειών Olympic Air & Aegean Airlines από και προς το νησί μας.

    Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αντικατάσταση των χειμερινών δρομολογίων των δύο αεροπορικών εταιρειών Olympic Air & Aegean Airlines από και προς το αεροδρόμιο της Χίου, από τα αντίστοιχα θερινά, δημιουργείται η βεβαιότητα  ότι δεν συντρέχουν οι ανάλογες προϋποθέσεις, που ίσχυαν.

    Αναλυτικά παραθέτω τα στοιχεία της γραμμής ΧΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ:

  1. Η πρωινή πτήση (07.15΄) της Ο.Α. καταργήθηκε.

      Προστέθηκε πτήση (07.00΄) της Α.Α.

  2. Η πρωινή πτήση (10.30΄)της  Α.Α. καταργήθηκε.

      Προστέθηκε πτήση (10.25΄) της Ο.Α.

  3. Ενώ υπήρχαν δύο απογευματινές πτήσεις (16.20΄και 19.20΄) της

      Ο.Α., αυτές αντικαταστήθηκαν με μια μεσημβρινή (13.15΄) και μια

      Βραδινή (22.05΄).

     Σημειώνεται ότι μεταξύ των δύο πτήσεων, δηλαδή επί εννέα (9) ώρες το νησί δεν έχει συγκοινωνιακή κάλυψη.

     Δεδομένου των παραπάνω, αντιλαμβάνεστε τι προβλήματα δημιουργεί αυτό το θέμα, σε μια κρίσιμη συγκυρία  για το νησί μας λόγω και της  κίνησης, που αναμένεται ενόψει της πασχαλινής και καλοκαιρινής περιόδου.

           Θα πρέπει ακόμη να αναφέρουμε ότι στο νησί μας μετακινούνται Χιώτες Ομογενείς από Αμερική, Καναδά, Αυστραλία καθώς και Χιώτες ναυτικοί, με ανταποκρίσεις από το εξωτερικό για τη Χίο, που η αλλαγή στα δρομολόγια, θα τους δημιουργήσει προβλήματα.

    Αυτή η αρνητική εξέλιξη θα έχει εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, οι οποίες αφορούν στη μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας, σε ένα νησιωτικό δήμο, που πολλές φορές,

λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η επικοινωνία γίνεται μόνο από αέρος.

    Παρακαλούμε θερμά για την  διερεύνηση και επανεξέταση του θέματος , αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση και αποκατάσταση της σύνδεσης, η οποία θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του ακριτικού νησιού μας.

   Είναι δεδομένο ότι από στοιχεία, που διαθέτουμε η πληρότητα των δύο εταιρειών κινείται στις περισσότερες περιπτώσεις στο ποσοστό των 75%, πόσο μάλλον ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

   Παραμένουμε στη διάθεση σας, για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία  και είμαστε βέβαιοι για την θετική σας ανταπόκριση στο αίτημα μας.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣιδερής Χαλλιορής: τόπο στα νιάτα!
Επόμενο άρθροΕνωση Ελλήνων Χημικών- παράρτημα ΒΑ Αιγαίου: διάκριση σε διαγωνισμό Χημείας