Αρχική Νέα Τοπικά Δημοτική Κοινότητα Βροντάδου: αποφάση για τον ανεμόμυλο

Δημοτική Κοινότητα Βροντάδου: αποφάση για τον ανεμόμυλο

8

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

 

 

 

 

                                                                            Βροντάδος 29/03/11

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τον παραδοσιακό  ανεμόμυλο στη θέση τρεις Μύλοι Βροντάδου αποφάσισε  να αναβιώσει το τοπικό συμβούλιο στην τελευταία  του συνεδρίαση ανταποκρινόμενο στην αίτηση του γνωστού καραβομαραγκού Τ. Μωράκη.

Ο κ .Μωράκης που είχε αναπαλαιώσει τον ανεμόμυλο ζήτησε να του δοθεί η δυνατότητα να τον λειτουργήσει , με σκοπό να αποτελέσει διαδραστικό μάθημα  για τους μαθητές καθώς και αντικείμενο εκπαιδευτικών προγραμμάτων περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Στο ίδιο τοπικό συμβούλιο,  έγινε συζήτηση σχετικά με την αξιοποίηση του κτιρίου της ΠΕΚΕΒ ώστε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να αναδειχθεί σε αξιόλογο πολιτιστικό κέντρο όχι μόνο της Δημοτικής Ενότητας Ομηρούπολης  αλλά και της Χίου γενικότερα, αποσυμφορίζοντας το Ομήρειο Πνευματικό κέντρο και δημιουργώντας έναν ακόμη πολιτιστικό πόλο . Εξάλλου πρόκειται για ένα  κτίριο  μεγάλων εγκαταστάσεων που μπορεί να φιλοξενήσει ποικίλες δράσεις όπως , τα καλλιτεχνικά εργαστήρια η  ακόμη ένα ΚΑΠΗ.

Παράλληλα ,  προτάθηκε να ονομαστεί η πτέρυγα του γυμνασίου Βροντάδου «Γυμνάσιο Σταμάτιος Κριμιζής» τιμώντας με τον τρόπο αυτό τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Βρονταδούση αστροφυσικό της NASA.

Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί καλλιτεχνικός- λογοτεχνικός διαγωνισμό με θέμα το Χιώτη ναυτικό, ο οποίος θα απευθύνεται στους  μαθητές  των Δημοτικών σχολείων του Βροντάδου  (ζωγραφική) του Γυμνασίου και των Λυκείων (λογοτεχνία). Τα έργα θα αξιολογηθούν από επιτροπή συναφή με το αντικείμενο και θα δοθεί βραβείο  στους τρεις νικητές. Τα διαγωνιζόμενα έργα θα εκτεθούν  στο πολιτιστικό Τριήμερο τον Αύγουστο όπου θα γίνουν και οι βραβεύσεις των μαθητών.

Και η καθημερινότητα όμως δεν έμεινε εκτός των θεμάτων που συζητήθηκαν αφού τo συμβούλιο αποδέχθηκε την πρόταση της εθελοντικής ομάδας «Όμικρον» σχετικά με τη δράση «η καλύτερη γειτονιά να ζεις» και αποφάσισε να ενισχύσει την προσπάθεια της να πραγματοποιήσει δεντροφυτεύσεις και άλλου είδους παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του Βροντάδου, ζητώντας παράλληλα από την Υπηρεσία Πρασίνου να το συνδράμει με το απαραίτητο  υλικό.

Στόχος μας εξακολουθεί να παραμένει τόσο η βελτίωση της καθημερινότητας όσο και η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας  και προς αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε.