Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απάντηση της Υφ. ΘΥΝΑΛ στο Δελτίο Τύπου – Καταγγελία των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,...

Απάντηση της Υφ. ΘΥΝΑΛ στο Δελτίο Τύπου – Καταγγελία των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕEΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ

11

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου – Καταγγελία των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕEΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και σχετικά δημοσιεύματα, και για την αποκατάσταση της αλήθειας, η Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδα Τσουρή, διευκρινίζει τα ακόλουθα:
1.
Ουδέποτε υπήρξε ισχυρισμός της Υφυπουργού πως η 24ωρη απεργία της ΠΝΟ αποτέλεσε αιτία θανάτου ασθενούς, κατοίκου του Αγαθονησίου. 
2.
Η αναφορά στην απεργία των ναυτεργατών έγινε στο πλαίσιο απάντησης σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου και αποτελούσε μέρος της απαρίθμησης των εκτάκτων πραγματικών περιστατικών – αιτίων που οδήγησαν στην προσωρινή ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, η οποία αντιμετωπίστηκε με την επιδότηση εκτάκτων δρομολογίων. 
3.
Στην απάντηση αναφέρεται ακόμη, ότι την ημέρα του συμβάντος έγινε μεταφορά του ασθενούς, κατοίκου του Αγαθονησίου, στο Πυθαγόρειο Σάμου, με μίσθωση από το ΕΚΑΒ του επιβατηγού-τουριστικού πλοίου ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔίκη για υπόθεση Αγγελικής: 16η ημέρα- το δικαίωμα της πληροφόρησης από τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ και η κατάθεση από το νοσηλευτή βάρδιας στη Χειρουργική
Επόμενο άρθροΠΟΔΗΛΑΤΕΙΝ: 1η ανάβαση του Αίπους- επανάληψη με καλό καιρό!