Αρχική Νέα Τοπικά Αυτοχρηματοδοτούμενο το Λιμενικό Ταμείο Χίου

Αυτοχρηματοδοτούμενο το Λιμενικό Ταμείο Χίου

6

Σε λάθος του υπουργείου Οικονομικών απέδωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Ν.Π.Δ.Δ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 235 φορέων που δεν έχουν αποστείλει τα οικονομικά του στοιχεία, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ- να κόβεται η κρατική επιχορήγηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κάρμαντζη το Λιμενικό Ταμείο Χίου είναι αυτοχρηματοδοτούμενος φορέας και δεν βασίζεται στην κρατική χρηματοδότηση.
«Εξ’ ιδίων πόρων πληρώνουμε τους μισθούς και την ασφάλιση των υπαλλήλων μας και δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό», τόνισε.
Αντίθετα δηλώνει ότι το αποθεματικό του ΛΤΧ φτάνει το 1 εκ €.
 

Εκτός οι δημοτικοί φορείς

Εν τω μεταξύ στους 182 περιορίστηκαν οι φορείς έναντι των οποίων κόβονται η κρατική επιχορήγηση και οι μισθοί των διοικήσεων, καθώς δεν απέστειλαν τα οικονομικά στοιχεία τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Οι 53 δημοτικοί φορείς συμπεριλήφθηκαν «εκ παραδρομής» στην αρχική λίστα του υπουργείου Οικονομικών, όπως διευκρινίζεται με κοινή ανακοίνωση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. Το ισχύον νομικό πλαίσιο και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, που υπέγραψαν τα υπό κατάργηση ή συγχώνευση νομικά πρόσωπα ή δημοτικές επιχειρήσεις, μεταθέτει την υποχρέωση αποστολής των στοιχείων τους στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά τις συγχωνεύσεις των δήμων στο πλαίσιο εφαρμογής του «Καλλικράτη».