Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΠΑΣΟΚ: απάντηση σε βουλευτή ΝΔ Κ. Μουσουρούλη

ΝΕ Χίου του ΠΑΣΟΚ: απάντηση σε βουλευτή ΝΔ Κ. Μουσουρούλη

9

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μουσουρούλης, λαμβάνοντας προφανώς εντολή από το κόμμα του όπως και ο αντίστοιχος βουλευτής Κυκλάδων ( κ. Βρούτσης ), έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για κομματικό παρεμβατισμό, επειδή ζήτησε να πληροφορηθεί από το Γ. Γραμματέα Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σχετικά με την πορεία των επενδύσεων στο Βόρειο Αιγαίο.

Oφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. βουλευτή ότι τα κόμματα είναι ένας πυλώνας της Δημοκρατίας, που θεσμοθετείται από το Σύνταγμα και ο ρόλος τους δεν εξαντλείται ούτε περιορίζεται μέσα στη Βουλή. Ο ρόλος τους είναι να στηρίξουν τη δράση της κυβέρνησης ή αν είναι αντιπολίτευση να προετοιμάζουν τις εναλλακτικές κυβερνήσεις. Στα πλαίσια αυτά ενεργώντας ο Γ. Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και συνειδητοποιώντας την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλων των ελληνικών κομμάτων, ειδικά αυτών που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, για την αντιμετώπιση της κρίσης, που βιώνει η Χώρα, ζήτησε τη σχετική ενημέρωση, ως όφειλε όντας κορυφαίος φορέας πολιτικής.

Ξεχνάει ο κύριος Μουσουρούλης ότι εκείνη η κομματική παράταξη, που πάντοτε στήριξε την τοπική Αυτοδιοίκηση και όταν ήταν κυβέρνηση αναβάθμισε το θεσμό, ήταν το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με την Ν.Δ., που όντας κυβέρνηση είχε πλήρως εγκαταλείψει τον θεσμό χρησιμοποιώντας τον μόνο για το ρουσφετολογικό της συμφέρον.  Το σεβασμό του στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς το ΠΑΣΟΚ τον έχει δείξει και τον έχει αποδείξει και δεν χρειάζεται να απολογηθεί σε κανένα για το ενδιαφέρον του σχετικά με την   πορεία των αυτοδιοικητικών και των τοπικών υποθέσεων.

Θα επιθυμούσαμε αλήθεια να μας υποδείξει ο κ. Μουσουρούλης σε ποιο σημείο της εν λόγω επιστολής βλέπει κάποιου είδους παρέμβαση  ή «προσπάθεια ανάληψης των ηνίων του συντονισμού». Γιατί αυτό που εμείς βλέπουμε είναι η αγωνία του ΠΑΣΟΚ δια του Γενικού Γραμματέας του για την αναπτυξιακή πορεία ορισμένων περιοχών της Χώρας.

Εκείνο, τέλος, που έχουμε να προτείνουμε στο κόμμα του κ. Μουσουρούλη θα ήταν να ζητήσει ανάλογη ενημέρωση και δείξει παρόμοιο ενδιαφέρον. Εκτός φυσικά αν θεωρεί ως κόμμα ότι γνωρίζει τα πάντα και έχει μαγικές λύσεις για όλα, εξακολουθώντας να ακολουθεί την τακτική εκείνη που οδήγησε τη Χώρα και τους πολίτες της στην βαθιά κρίση, που βιώνουν σήμερα.

 

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΧΙΟΥ