Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 17η ημέρα- πότε έγινε η αντιπηκτική;

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 17η ημέρα- πότε έγινε η αντιπηκτική;

11

 Με την εξέταση του τότε νοσηλευτή Μιχάλη Μάκου  ο οποίος είχε βάρδια στη χειρουργική την επίμαχη ημέρα 15.00 έως και 23.00 αλλά και με μια εσπευσμένη διακοπή λόγω αδιαθεσίας  της εισαγγελέως Εμ. Κεσιαντζή συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Σημείο αιχμής της κατάθεσης του μάρτυρα αναδείχθηκε η εφαρμογή ή όχι  αντιπηκτικής αγωγής αλλά και η ώρα χορήγησης της αφού όπως έγινε γνωστό παρά το γεγονός ότι αυτή στη καρτέλα ασθενούς φαίνεται να έγινε δέκα το βράδυ, ο μάρτυρας επέμεινε ότι την χορήγησε μεταξύ 8.45 και 9.00 μ.μ. και λίγα λεπτά μετά τη σχετική εντολή του νευρολόγου κ. Γιαννούλου.  

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας αλλά και των συνηγόρων πολιτικής  αγωγής ο κ. Μάκος υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή επιβλήθηκε από τον νευρολόγο αμέσως μετά την διενέργεια της αξονικής η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στις 20.30 το βράδυ.

«Αμέσως πήγα και έκανα την σχετική ένεση» είπε ο μάρτυρας . Δικαιολογώντας την διαφορετική ώρα καταγραφής της, σημείωσε ότι αυτή οφείλεται στην σύσταση του προς την αρμόδια συνάδελφο ώστε να την καταχωρίσει την συνήθη ώρα βραδινής χορήγησης φαρμακευτικών ουσιών δηλαδή δέκα το βράδυ «ώστε να την δουν και οι επόμενοι νοσηλευτές» 

Ωστόσο στη συνέχεια δεν έλειψαν και οι αντιφάσεις αφού ο ίδιος δικαιολογώντας αυτή του την ενέργεια χαρακτήρισε το φάρμακο ως εφαρμόσιμο σε τακτά χρονικά διαστήματα (ανά 24ωρο) ενώ στη καρτέλα σαφέστατα αναφέρεται ως φαρμακευτική ουσία «εφάπαξ» χορήγησης. Κάτι που σύμφωνα και με τα λεγόμενα του ιδίου, θα οδηγούσε στην ακριβή καταγραφή της ώρας και όχι με διαφορά μιας ώρας.

Έπρεπε δε να διαβάσει η Εισαγγελέας από την καρτέλα την αναγραφόμενη ένδειξη ώστε να μιλήσει για εφάπαξ δόση ο μάρτυρας, αναφέροντας ότι η συνάδελφος του νοσοκόμα το έγραψε χωρίς να το γνωρίζει.

Πιθανόν η συγκεκριμένη νοσοκόμα να… θυμόταν αν ήταν μάρτυρας ότι την ανησυχία τους για την κατάσταση της υγείας της Αγγελικής μετέφεραν οι συνοδοί της όταν την ενημέρωσαν για έμετο και πήραν το σχετικό χάρτινο λεκανάκι ή όταν η ασθενής ένιωσε ότι θέλει να κάνει την ανάγκη της…

Οι αντιφάσεις αυτές του μάρτυρα οδήγησαν τον κατηγορούμενο γιατρό Γ. Γιαννούλο να ζητήσει το λόγο ώστε να ξεκαθαρίσει ότι επρόκειτο για «εφάπαξ» θεραπεία και να διευκρινίσει ότι εφόσον είχε ήδη αποφασιστεί η διακομιδή της στην Αθήνα δεν είχε τόση σημασία η ώρα καταγραφής.

Και από ότι φαίνεται δεν κρίθηκε από κανέναν από την ομάδα γιατρών να ενημερώσει τους συγγενείς για τη χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου και τι πρακτικά σήμαινε για την Αγγελική…

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο μάρτυρας νωρίτερα είχε αρνηθεί ότι γνώριζε τα περί διακομιδής της Αγγελικής στην Αθήνα.

Οι αντιφάσεις αυτές πάντως επέφεραν και μια μίνι έκρηξη εκ μέρους της εισαγγελέως που δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια της για όσα αντιφατικά ακούστηκαν.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την εξέταση της προϊσταμένης νοσηλεύτριας  στη χειρουργική Μαρίας Σαραντινίδου.

 

ΠΗΓΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙκανοποίηση ΔΗΠΕΘΕ για την προβολή ταινιών από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΔιάλεξη Δ. Σερεμέτη, με θέμα: “Κρίση του Ευρώ και αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους”