Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Τσουρή σε Επιμελητήριο για αποζημιώσεις πλημμυροπαθών

Επιστολή Τσουρή σε Επιμελητήριο για αποζημιώσεις πλημμυροπαθών

19

 

Και νέοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στους πληγέντες από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου, επειδή το κονδύλι που ζητείται είναι πολύ υψηλό.
Αυτό κάνει γνωστό η Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Αντώνη Ζαννίκο, με αφορμή επιστολή διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου.
Η απάντηση της κας Τσουρή που κοινοποιείται και στους
Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Περιφ. Ενότητας Χίο Κων/νο Γανιάρη και Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη έχει ως εξής:

 Χίος, 05 Απριλίου 2011

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

σε σχέση με τη με αρ. πρωτ. 720/1-4-11 επιστολή σας, με θέμα «αποζημίωση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη θεομηνία της 18/10/2010», σας επισημαίνω τα εξής:

 

Όπως γνωρίζετε, για το εν λόγω θέμα ασχολούμαι προσωπικά, ενώ η κυβέρνηση έχει, ήδη, παρέμβει, με αποφάσεις αρμόδιων Υπουργών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και οι επιπτώσεις της θεομηνίας, στη Χίο, και οι οποίες δεν αφορούσαν μόνο στις επιχειρήσεις.

 

Με το έγγραφό σας, διαμαρτύρεστε για «υπερβολική καθυστέρηση» στην έκδοση της ΚΥΑ, που θα καθορίζει το ύψος της αποζημίωσης των επιχειρήσεων, ισχυριζόμενος ότι «έχουν περάσει τέσσερις (4) μήνες, αφότου στάλθηκαν τα δικαιολογητικά» στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι ακριβείς, αφού το τελευταίο απαιτούμενο για τη διαδικασία, έγγραφο εστάλη, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στις 2-3-11 και παρελήφθη από τη Γενική Δ/νση Οικονομικής Πολιτικής στις 9-3-2011. Σε ότι αφορά στη συνέχιση της διαδικασίας, σας ενημερώνω ότι, επειδή το ποσόν των ζητούμενων αποζημιώσεων είναι ψηλό (4.500.000 ευρώ), θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι.

 

Κατανοώντας τις δυσχέρειες, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν, θεωρώ ότι θα πρέπει να ενημερωθούν αντικειμενικά και υπεύθυνα, για τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

 

 

 

                                                                   Ελπίδα Τσουρή

                                                  Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων,

                                                                 Νήσων και Αλιείας

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαναγιώτης Ξενάκης: Για το ντοκιμαντέρ «1821» του ΣΚΑΪ Και να θέλεις ν’ αγιάσεις δε σ’ αφήνουν… Μέρος 3ο (τελευταίο)
Επόμενο άρθροΕΣΗΕΠΗΝ: 4ημερες στάσεις εργασίας για τους δημοσιογράφους της περιφέρειας