Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Μουσουρούλης: καταψήφιση νομοσχεδίου για τον ανταγωνισμό

Κ. Μουσουρούλης: καταψήφιση νομοσχεδίου για τον ανταγωνισμό

8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Καταψηφίζουμε το Νομοσχέδιο γιατί πιστεύουμε ότι δεν βελτιώνει τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά και γιατί αισθανόμαστε, μαζί με τον ελληνικό λαό, ότι μας παρουσιάζετε έναν άλλο κόσμο από αυτόν που ζούμε», τόνισε, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί των άρθρων του σχεδίου Νόμου: ‘Προστασία Ελεύθερου Ανταγωνισμού’, ο Βουλευτής N. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Ο Βουλευτής, επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, κατηγορούσε τη ΝΔ. ότι είχε εξουθενώσει οικονομικά την ελληνική οικογένεια και αντέκρουσε λέγοντας: «Εμείς σήμερα που οι Έλληνες κοντεύουν να μεταναστεύσουν τι πρέπει να πούμε; Που ο πληθωρισμός είναι στο 5%; Που η πραγματική ανεργία προσεγγίζει το 20%; Που ο ρυθμός ανάπτυξης, είναι ο ρυθμός ύφεσης; Που οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων έχουν χτυπήσει ιστορικά υψηλά;». Επισημαίνοντας ότι η όποια μείωση τιμών επικαλείται ο αρμόδιος Υπουργός, οφείλεται στην πτώση της κατανάλωσης, αντέτεινε : «Ο κόσμος αγοράζει πλέον, μόνο τα απαραίτητα, γιατί δεν έχει χρήματα. Του τα πήρατε όλα!».

Ο Κ. Μουσουρούλης υπογράμμισε επίσης πως η Κυβέρνηση αγνόησε τις διατάξεις του Νόμου 3784/2009 της Ν.Δ. για την αγορά καυσίμων, με εξαίρεση την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και την τοποθέτηση συστημάτων εισροών-εκροών στα πρατήρια που υλοποιεί με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ μηδενικός είναι και απολογισμός της στους ελέγχους και στα πρόστιμα από το 2009 και μετά.

Καταλήγοντας, ο Βουλευτής Ν. Χίου, σημείωσε:

«Εμείς ποτέ δεν είπαμε πως η αγορά δεν είχε στρεβλώσεις και προβλήματα. Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν υπήρχε θέμα ανταγωνισμού. Όμως εσείς, ποτέ δεν βοηθήσατε σε διαρθρωτικές αλλαγές, ποτέ δεν συμβάλατε δημιουργικά. Το θεσμικό πλαίσιο που προανέφερα το είχατε καταψηφίσει και κατακεραυνώσει. Για εσάς κ. Υπουργέ, όλοι οι κλάδοι αποφασίζουν να κερδοσκοπήσουν, μόνον όταν είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ενώ επί ΠΑΣΟΚ ζούμε τον σοσιαλιστικό παράδεισο των αγορών! Θα με συγχωρήσετε για τη φράση, αλλά, όχι άλλο κάρβουνο…!»

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτ. Μιχαηλίδης & Γ. Μισετζής ζητούν στοιχεία για αναθέσεις έργων
Επόμενο άρθροΕγκαίνια έκθεσης HELMEPA στο Ιδρυμα Μ. Τσάκου