Αρχική Νέα Τοπικά Ακτοπλοϊκή Σύνδεση των νησιών Βορείου Αιγαίου την περίοδο των εορτών του Πάσχα...

Ακτοπλοϊκή Σύνδεση των νησιών Βορείου Αιγαίου την περίοδο των εορτών του Πάσχα και της θερινής περιόδου

25

 

 

Στο πλαίσιο της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των νησιών, το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια και λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα συγκυρία, έχει ζητήσει από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες του προγραμματισμού τους, ενόψει της αυξημένης κίνησης, των περιόδων Πάσχα και καλοκαιριού.[e}

 

           

Προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου της υφυπουργού Ελπ. Τσουρή, και σε ότι αφορά στα νησιά Βορείου Αιγαίου, έχουν κατατεθεί οι εξής προτάσεις :

1.        Επέκταση του δρομολογίου του πλοίου “Μυτιλήνη”, το Σάββατο του Λαζάρου (16/04/2011), προς Λήμνο-Θεσσαλονίκη, με επιστροφή.

2.        Εξυπηρέτηση της σύνδεσης με Βόρεια Ελλάδα, μέχρι 30/04/2011, με τα πλοία “Πηνελόπη” και “Ταξιάρχης”.

3.        Επέκταση δρομολογίου του πλοίου “Μυτιλήνη”, προς Λήμνο και Θεσσαλονίκη.

4.        Δρομολόγηση –χωρίς επιδότηση- ταχύπλοου πλοίου, για τους καλοκαιρινούς μήνες, που θα συνδέει τα νησιά Σάμο – Χίο – Λέσβο – Λήμνο με Βόρεια Ελλάδα, συμπληρωματική των επιδοτούμενων δρομολογίων.

 

Οι προτάσεις, οι οποίες έχουν κατατεθεί και όσες, ενδεχομένως κατατεθούν, για το επόμενο χρονικό διάστημα, εξετάζονται από το Υπουργείο, με κριτήριο την, όσο το δυνατόν, πληρέστερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

 

Διαφήμιση