Αρχική Απόψεις Aρθρα Φιλοζωϊκός Σύλλογος: Η ιστορία της ΚΛΑΡΑΣ-ΣΑΜΠΡΙΝΑΣ

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: Η ιστορία της ΚΛΑΡΑΣ-ΣΑΜΠΡΙΝΑΣ

29


 

   Η Σαμπρίνα βρέθηκε μαζί με τις τρεις αδελφές της, όλες μαζί ένας συρφετός από χρώματα, μήκος τρίχας και μουσούδων, στο λιμάνι το 2008. Ήταν κουτάβια μερικών μηνών. Προφανώς ο ιδιοκτήτης τους κράτησε ή έδωσε τα αρσενικά και ξεφορτώθηκε τα θηλυκά με αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο. Τουλάχιστον άφησε τα τέσσερα κορίτσια στην πόλη και όχι σε κάποιο βουνό, καταδικάζοντας τα σε σίγουρο θάνατο από την ασιτία.

   Εκεί, στη Φτωχιά Προκυμαία, βρήκαν φαγητό και αγάπη από μαγαζάτορες και περαστικούς. Εμβολιάστηκαν από το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου και την επόμενη χρονιά στειρώθηκαν, πάλι με τη φροντίδα του Συλλόγου και έξοδα της Νομαρχίας μετά από παρέμβαση του Παντελή Στεφάνου. Τα σκυλιά κυκλοφορούσαν πάντα μαζί. Γι’ αυτό το λόγο τις φώναζαν «Αγγέλους του Τσάρλυ», από το ομώνυμο σήριαλ της δεκαετίας του 70. Η Τζιλ, η Κέλλυ, η Σαμπρίνα και η Τίνα (η τελευταία δεν έπαιζε στο σήριαλ αλλά οι «Άγγελοι» ήταν τρεις και τα σκυλιά τέσσερα).

 

Η Σαμπρίνα ήταν η πιο συνεσταλμένη, η πιο φοβισμένη και η πιο απόμακρη από όλες. Δεν πλησίαζε εύκολα τους ανθρώπους. Αυτό την έσωσε από τον βάρβαρο που σκότωσε με δηλητήριο, το πρωί της 10ης Νοεμβρίου 2009, τις αδελφές της και καμιά δεκαριά σκυλιά ακόμα, στην πλατεία.

   Σήμερα τη φωνάζουν Κλάρα, έχει βρει ανθρώπους να την αγαπούν και να τη νοιάζονται. Αυτούς τους πλησιάζει, τους αφήνει να τη χαϊδεύουν. Μόνο αυτούς. Όλους τους άλλους τους αποφεύγει και τους φοβάται. Σίγουρα θα την έχετε δει να περιφέρεται μεταξύ πλατείας και δημαρχείου, να περνάει προσεκτικά τις διαβάσεις όταν ακολουθεί τα πρωινά τη νέα, ανθρώπινη οικογένεια της στη δουλειά τους και τα βράδια να τραβά προς την Αγία Αικατερίνη, για να κοιμηθεί έξω από την πόρτα τους. Το πρωί θα τους αντικρύσει πάλι με λατρεία, και θα είναι η μεγαλύτερη χαρά της ζωής της η καινούργια μέρα που θα περάσουν μαζί.

   Η Κλάρα-Σαμπρίνα εμβολιάζεται, αποπαρασιτώνεται και υποβάλλεται σε αιματολογικές εξετάσεις ετησίως από το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου.