Αρχική Νέα Τοπικά Αποτελέσματα συνεδρίασης επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής

Αποτελέσματα συνεδρίασης επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής

11

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ

                                                                                                     Βροντάδος   14/04  /11   

 

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στην ανάπτυξη των προτάσεων για το  επιχειρησιακό σχέδιο δράσης προχώρησε   ο πρόεδρος  της Δημοτικής  επιτροπής  Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής , Κώστας Μούνδρος,  στην συνεδρίαση της Τέταρτης .  

Η στρατηγική που  θα ακολουθήσει η επιτροπή προκειμένου να προσελκύσει  επισκέπτες αποτελείται από προτάσεις άμεσα και έμμεσα υλοποιήσιμες , κλασσικές και καινοτόμες, με έμφαση στην χρήση της τεχνολογίας, ενώ   κυρίαρχο κριτήριο για  συμμέτοχη σε εκθέσεις αλλά και γενικότερα στην διαφημιστική προβολή θα είναι η ανταποδοτικότητα.

 Στο πλαίσιο αυτό της ανταποδοτικότητας ο κ Μούνδρος εισηγήθηκε στα μέλη την  πρόταση  του  για  συντονισμένες ενέργειες  προσέλκυσης επισκεπτών από την Ελλάδα, την Τουρκία  αλλά και την Κύπρο, ενώ ουσιαστική στήριξη θα ζητηθεί από προσωπικότητες χιακης καταγωγής αλλά και ομογενείς. .

Παράλληλα θα δοθεί βαρύτητα στην   ενίσχυση  θεματικών μορφών   τουρισμού όπως ο θρησκευτικός και ο μαθητικός .

Βασική επιδίωξη τόσο  του προέδρου όσο και των μελών της επιτροπής  είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου  με την δημιουργία  τουλάχιστον 3 χρονικών διαστημάτων ( πριν το Πάσχα, καλοκαίρι , φθινόπωρο), ενώ η βελτίωση των υποδομών αλλά και η δημιουργία επαγγελματικής τουριστικής συνείδησης χρόνο με το χρόνο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την υλοποίηση των προτάσεων που αποφασίστηκαν είναι, η διαπίστωση όλων ότι οφείλουμε να κινηθούμε με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν ενόψει και  της περιόδου που διανύουμε .

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπέμβαση Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό οδηγού
Επόμενο άρθροΜήνυμα Δημάρχου Χίου Π. Λαμπρινούδη για το Πάσχα