Αρχική Νέα Οικονομία Συμμετοχή Περιφέρειας στο “2nd AGRO QUALITY FESTIVAL” στο Γκάζι

Συμμετοχή Περιφέρειας στο “2nd AGRO QUALITY FESTIVAL” στο Γκάζι

17

 

Στο πλαίσιο του βασικού στρατηγικού της στόχου, που είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η ανάπτυξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας των νησιών, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αποφάσισε κατόπιν διερευνητικών επαφών με επιχειρήσεις του κλάδου παραγωγής γεωργικών προϊόντων, να συμμετάσχει στο “2ο AGRO QUALITY FESTIVAL”, που διοργανώνεται από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Η εν λόγω έκθεση «προϊόντων υψηλής ποιότητας», που απευθύνεται στο ευρύ κοινό της Αθήνας, αλλά και σε εμπορικούς αντιπροσώπους από όλο τον κόσμο, θα διεξαχθεί στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων (στο «Γκάζι»), από 13 έως 15 Μαϊου 2011.   

 Πρόκειται για φεστιβάλ ευρείας απήχησης με μεγάλη επισκεψιμότητα (πέρυσι δέχτηκε 15.000 επισκέπτες), κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει σημαντική προώθηση της παραγωγικής και γαστρονομικής φυσιογνωμίας των νησιών, δεδομένου ότι φέτος το Βόρειο Αιγαίο αποτελεί την τιμώμενη περιοχή.  

 

Ετσι το Παραδοσιακό Χωριό του Φεστιβάλ στις τρεις ημέρες που θα λειτουργήσει, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον τρόπο παραγωγής των ελληνικών προϊόντων μέσα από εργαστήρια και δράσεις που αναπαριστούν την παραγωγή στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα:

Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο
Τα κάρα με τα φρούτα
Το παλιό οινοποιείο
Παρασκευαστήριο παστελιού
Μελισσοκομείο και κυψέλες
Το εργαστήριο με τα λουκούμια
Το τυροκομείο του χωριού
Το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού
Αποσταγματοποιείο
Εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών
Ο μύλος του Αιγαίου
Η ελληνική καραμέλα
Το μπακάλικο της πλατείας
Η Παρασκευή του πράσινου σαπουνιού

 

Περίπτερο Περιφέρειας

To ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα είναι συνολικού εμβαδού 102 τ.μ., με διάταξη 34 μέτρα μήκος επί 3 μέτρα πλάτος. Η κάθε επιχείρηση που θα δηλώσει συμμετοχή, θα έχει στην αποκλειστική της διάθεση, stand 3 τ.μ. (1 μέτρο πρόσοψη και 3 μέτρα βάθος), ή πολλαπλάσιο χώρο εάν επιθυμεί και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα χώρου. Η σειρά διάταξης των επιχειρήσεων στο περίπτερο, θα καθοριστεί αυστηρά από την Π.Β.Α., με βασικότερο κριτήριο το χρόνο εκδήλωσης ενδιαφέροντος.  

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα έχει τον πλήρη συντονισμό και τη συνολική ευθύνη για τη μεθοδική προώθηση των προϊόντων του κλάδου ως σύνολο. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες που επιθυμούν, μπορούν να παρευρίσκονται στο ατομικό τους stand, είτε αυτοπροσώπως, είτε δια αντιπροσώπου, προκειμένου να προωθήσουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους και να διαπραγματευτούν με τους εμπορικούς επισκέπτες (επισημαίνεται ότι στο εν λόγω “festival” επιτρέπεται και η λιανική πώληση).  

 

Για περαιτέρω πληροφορίες – διευκρινίσεις και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με την Π.Β.Α. (κ. Πάνο Πίτσιο, τηλ. 22513 52125, 22513 52126 & 6973  004872).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙκανοποίηση και ευχαριστίες Δήμου για το ρουκετοπόλεμο
Επόμενο άρθροΠοδόσφαιρο: τελικός κυπέλλου προπαίδων ΠΑΧ- Κοφινάς