Αρχική Απόψεις Aρθρα Ανακοίνωση του Συλλόγου Οπαδών Νυχτερινής Χίου για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Οπαδών Νυχτερινής Χίου για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου

18

Ο Σύλλογος Οπαδών Νυχτερινής Χίου με αφορμή τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με το έθιμο του ρουκετοπόλεμου τονίζει, για εμάς η αξία του ρουκετοπόλεμου δεν υπάρχει πια!
Κάθε χρόνο παρακολουθούμε σποτ του Δήμου για το έθιμο, διαφημιστικά αεροπορικών-ακτοπλοϊκών εταιριών, σποτ ξενοδοχείων με θέμα Πάσχα στην Χίο για τον ξακουστό ρουκετοπόλεμο, την ιδιά ώρα που κράτος, αστυνομία κυνηγούν τους ρουκετατζήδες λες και είναι τρομοκράτες , δολοφόνοι , μαφιόζοι και χασικλήδες αναγκάζοντας τα παίδια να φτιάχνουν τις ρουκέτες σε υπόγεια, λες και είναι κυνηγημένοι, λες και ζούμε στην Τουρκοκρατία όπου όσοι έκαναν ρουκέτες τους κυνηγούσαν και τους φυλάκιζαν. 

 

 

Φτάνει πια! Κάποιοι στην πλάτη των ρουκετατζήδων πλουτίζουν (ξενοδοχεία ,αεροπορικές-ακτοπλοϊκές εταιρίες). Κανένας όμως από όλους αυτούς που εμπορευματοποίησαν τον έθιμο δεν στηρίζουν τα παιδιά αυτά, αν πράγματι όπως λένε θέλουν τον έθιμο στο νησί τότε γιατί δεν στηρίζουν οικονομικά το έθιμο, αλλά βεβαία στην Ελλάδα του 2011 που όλοι βλέπουν την τσέπη τους και πως θα πλουτίσουν , σιγά μην ενδιαφέρονταν πραγματικά για το έθιμο. Έως εδώ όμως δεν μπορεί 48ωρες πριν το έθιμο να κυνηγάνε τα παιδιά και την ώρα του ρουκετοπολεμου τους ευχαριστούν και όλοι οι γραβαντομένοι τύποι (δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ξενοδόχοι) τους σφίγγουν το χέρι όλα αυτά βεβαία μπροστά στις κάμερες.

Αγαπητοί φίλοι ρουκετατζήδες (επιστρέψτε μας να σας αποκαλούμε έτσι) ξέρετε ότι ο Σύλλογος Οπαδών Νυχτερινής Χίου στάθηκε διπλά σας όταν συνέλαβαν συναδέλφους σας (τότε είχαμε βγάλει ανακοίνωση και είχαμε αναρτήσει πανό) θα είμαστε διπλά σας και ότι αποφασίσετε στο μέλλον αλλά σας καλούμε ανοικτά τιμωρείστε όλους αυτούς που πλουτίζουν στην πλάτη σας!
Σας καλούμε του χρόνου να μην Πέσει ούτε μια ρουκέτα!

Διεκδικήστε: Όχι στην ποινικοποίηση του εθίμου

Στήριξη του εθίμου από τους τοπικούς φορείς

 

ΠΑΣΧΑ 2012 ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΡΟΥΚΕΤΑ!

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ!

 

~ Σύλλογος Οπαδών Νυχτερινής Χίου ~

ΣΗΜΕΙΩΣΗ CHIOSNEWS.COM: Επισημαίνουμε ότι δεν είναι γνωστός κάποιος εκπρόσωπος του εν λόγω “Συλλόγου”. Παραθέτουμε το συγκεκριμένο δελτίο στα πλαίσια του πλουραλισμού, αλλά και διότι δεν θίγει κάποιον προσωπικά ενώ θέτει προβληματισμούς που υπάρχουν και μεταξύ των ρουκετατζήδων.