Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις Συνέντευξη Υφ. ΘΥΝΑΛ Ελπίδας Τσουρή στο Ρ/Σ «ΕΡΑ Αιγαίου»

Συνέντευξη Υφ. ΘΥΝΑΛ Ελπίδας Τσουρή στο Ρ/Σ «ΕΡΑ Αιγαίου»

48

 Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Ελπίδα Τσουρή. Στη διάρκεια της συνέντευξης στους δημοσιογράφους, Αναστασία Σπυριδάκη, Μυρσίνη Τζινέλλη και Ηλία Μαραβά, η υφυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα καίρια ζητήματα που απασχολούν του Αιγαιπελαγίτες.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε η Ελπίδα Τσουρή στη μείωση των ακτοπλοΐκών εισιτηρίων, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 12 Μαϊου, στον επανασχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου «σε λευκό χαρτί», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Ακόμη η υφυπουργός αποκάλυψε ότι πέραν όλων των άλλων, θα ανατεθεί μελέτη, προκειμένου να συγκεντρωθούν οικονομοτεχνικά στοιχεία για την ακτοπλοΐα, καθώς, όπως τόνισε, «μέχρι σήμερα ανάλογη μελέτη στην ακτοπλοΐα δεν υπάρχει. Ήταν όλες θεωρητικές και επί χάρτου». Είναι δε χαρακτηριστικό το απόσπασμα στο οποίο αναφέρει ότι «δε μπορούσε κανείς να κοστολογήσει το σύστημα και να προτείνει το βέλτιστο δυνατό».
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η κ. Τσουρή, η μελέτη θα ανατεθεί πολύ σύντομα στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, ίσως και εντός των επόμενων ημερών.