Αρχική Νέα Τοπικά Νοσηλευτές καλούν επαγγελματίες και Δήμο για στήριξη του Πανελλήνιου Συνεδρίου τους

Νοσηλευτές καλούν επαγγελματίες και Δήμο για στήριξη του Πανελλήνιου Συνεδρίου τους

39

 

Έκκληση τόσο προς τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και προς τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες προκειμένου οι σύνεδροι που θα συμμετέχουν στο 38ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί, απηύθυναν τα μέλη της Τοπικής οργανωτικής Επιτροπής του Σκυλίτσειου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου.

Όπως τόνισε η προϊσταμένη της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Σκυλίτσειου Τριανταφυλλιά Αγγελάκη, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η φιλοξενία των περίπου 2.500 συνέδρων σε ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού. Μάλιστα εκμεταλλεύτηκαν και μονάδες στην περιφέρεια, δίνοντας έτσι δουλειά σε μια περίοδο που οι κρατήσεις είναι σε χαμηλό επίπεδο.

Έτσι από την παραμονή του συνεδρίου, Δευτέρα 9 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαΐου τα ξενοδοχεία του κέντρου τουλάχιστον αγγίζουν σε πληρότητα το 100%, όπως παράλληλα και οι θέσεις στα αεροπορικά τουλάχιστον δρομολόγια.

Πάντως το μέλος της Τοπικής οργανωτικής επιτροπής και προϊσταμένη στη Χειρουργική κλινική του Σκυλίτσειου, Μαρία Σαραντινίδου, επισήμανε ότι η έκπτωση του 10% που προσφέρθηκε από τους εστιάτορες είναι μικρή, δεδομένου ότι η Χίος είναι ένας ακριβός προορισμός. 

Έθεσε εξάλλου ζήτημα για τη στήριξη του Δήμου προκειμένου να καλυφθούν έξοδα του συνεδρίου. «Τα οφέλη για τη Χίο θα είναι πολλά και δεν θέλουμε να τα καρπωθεί κανένας όταν μάλιστα η συνδρομή τους είναι περιορισμένη» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας μάλιστα «δεν θέλουμε να μας κάνουν ρεζίλι».

 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Κουτσοδόντης, τόνισε την επιστημονική αξία του συνεδρίου, όπου μάλιστα θα παρουσιαστούν πολλές εργασίες και από νοσηλευτές του νοσοκομείου μας.

Έκανε λόγο τέλος για δικαίωση των προσπαθειών και αναγνώριση της αξίας της τοπικής νοσηλευτικής υπηρεσίας, αφού εδώ και χρόνια γινόταν προσπάθεια να φιλοξενηθεί αυτό το σημαντικό συνέδριο στο νησί.

ΠΗΓΗ: tvpatrida.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη Υφ. ΘΥΝΑΛ Ελπίδας Τσουρή στο Ρ/Σ «ΕΡΑ Αιγαίου»
Επόμενο άρθροΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ: “Η άλωση της Κωνσταντίας” του Γιάννη Μακριδάκη