Αρχική Νέα Τοπικά Παραίτηση μελών ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ από την Επιτροπή Απογραφής Δ. Χίου διότι δεν...

Παραίτηση μελών ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ από την Επιτροπή Απογραφής Δ. Χίου διότι δεν λειτουργεί σωστά

14

Με έγγραφο προς το Δήμαρχο Χίου, η παράταξη της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ του Γ. Χαλλιορή, δηλώνει ότι αποχωρεί από την Επιτροπή Απογραφής αφού πρώτα καταγγέλει ότι δεν λειτουργεί σωστά.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:

                          Επανειλημμένα – ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου – επισημάναμε την ανάγκη ολοκλήρωσης της Απογραφής των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Χίου, σύμφωνα με τον αναλυτικό Οδηγό που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε. Η απογραφή – που οφείλατε να έχετε φέρει σε πέρας μέχρι τις 28/2, καταληκτική ημερομηνία που επιβάλλει ο νόμος – καρκινοβατεί. Ακόμα και αυτές οι τρεις φάσεις – που φέρονται συντελεσμένες – πραγματοποιήθηκαν χωρίς να ακολουθηθούν οι οδηγίες του Υπουργείου, που θα εξασφάλιζαν εγκυρότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια των στοιχείων.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Απογραφής κ. Μυριαγκός, αναφέρει – σε απάντηση σχετικής επιστολής μας – πως : « Η επιτροπή συμπεριέλαβε όλα εκείνα τα στοιχεία που της παραδόθηκαν από τα μέλη και τους υπεύθυνους που συμμετείχαν σε αυτή», δηλώνοντας όμως παράλληλα πως : «δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αναλυτικά στοιχεία για κάθε έργο». Έτσι αποδέχεται πως ο Οδηγός Απογραφής του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει ακολουθηθεί, εφόσον αδυνατεί να παραδώσει όσα όφειλε να έχει απογράψει, κατά την Γ’ φάση του έργου.

 

Κύριε Δήμαρχε,

                         Γνωρίζοντας πως «το ψάρι βρωμίζει από το κεφάλι» διαπιστώνουμε ότι αντιπαρέρχεστε, με ελαφρότητα, την ανάγκη πιστής απογραφής, εργασία που αντιμετωπίζετε ως γραφειοκρατική – διεκπεραιωτική και όχι ως τη στέρεα βάση πάνω στην οποία οφείλουμε να οικοδομήσουμε το Δήμο Χίου.

Ως εκ τούτου η περαιτέρω παρουσία εκπροσώπου μας στην επιτροπή, μόνο ως άλλοθι για τη στάση σας λειτουργεί και επομένως δεν έχει ούτε νόημα, ούτε αξία.

Θεωρείστε την παρούσα επιστολή μας ως δήλωση παραίτησης των μελών που η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ έχει ορίσει στην Επιτροπή Απογραφής του Δήμου Χίου, προκειμένου να πράξετε τα δέοντα.

Επιφυλασσόμαστε δε να κρίνομαι συνολικά το έργο και τα αποτελέσματά της, όταν και όποτε έλθουν αυτά για συζήτηση στα συλλογικά όργανα διοίκησης του Δήμου.

 

Για τη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

Γιάννης Χαλλιορής

επικεφαλής δημοτικής παράταξης

 

Το μέλος της Επιτροπής Απογραφής

Γιάννης Μισετζής

Δημοτικός Σύμβουλος Χίου