Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Συμπεράσματα από ημερίδα με θέμα “Φάρμακο και Τροφή- Παχυσαρκία και Τρόποι αντιμετώπισης”

Συμπεράσματα από ημερίδα με θέμα “Φάρμακο και Τροφή- Παχυσαρκία και Τρόποι αντιμετώπισης”

32

 

Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ!

     Την αξία της σωστής διατροφής, της επιλογής τροφίμων που μπορεί να μας ωφελήσουν, των επιπτώσεων από κακή διατροφή – που θέτει σε μέγιστο κίνδυνο την υγεία μας-, τους αιτιολογικούς παράγοντες που οδηγούν στην παχυσαρκία σε παιδιά και ενήλικες και στους τρόπους αντιμετώπισης της, ανέλυσαν οι ομιλητές το Σάββατο 7 Μαΐου 2011 στο ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ. Δήμου Χίου.

 Οι ομιλητές πρότειναν υγιεινούς τρόπους ζωής που πρέπει να ακολουθήσουμε δίνοντας ταυτόχρονα το παράδειγμα στα παιδιά μας.

Ο φαρμακοποιός Μανώλης Μιτάκης επεσήμανε τη σπουδαιότητα της επιλογής της τροφής σε κάθε περίπτωση που λαμβάνουμε Φαρμακευτική αγωγή.


Η Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Υγείας παρ. Χίου συντόνισε την εκδήλωση, που μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ , το ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ. Δ. Χίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρ. Τμ Χίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, ο Φαρ/κός Σύλλογος Χίου, ο οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου, των οποίων οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι απεύθυναν χαιρετισμό. Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιώργος Μαρής παρουσίασε τους ομιλητές και ευχαρίστησε τον Χάρη Ραυτόπουλο και Μ. Μιτάκη, Φαρμακοποιούς της Φαρμ/κής Εταιρείας Boehiger Ingelheim, το Δημ. Μάντικα και το προσωπικό του ΟΜΗΡΕΙΟΥ ,τη Ρένα Δαμίγου, υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων του Δήμου Χίου,.

   Ένστολες προσήλθαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού συμμετέχοντας έτσι στην εορταστική επέτειο της ίδρυσής του από τον Ερρίκο Ντινάν.
Για το πνεύμα, τη δράση και τους στόχους του Ε.Ε.Σ., μίλησε ο αντιπρόεδρος του, δερματολόγος, Σίμος Γεραζούνης.

   Οι Πρόεδροι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ν. Σμυρνιούδης και Θ. Νικολαΐδης , ο αντιδήμαρχος Δήμου Χίου Π. Στεφάνου, ο Πρόεδρος του Ομήρειου Π.Κ.Δ.Χ. Δ. Μάντικας, οι Ιατροί Γ. Χαλκιάς, Ε. Φαφαλιού, Σ. Γανιάρης, Ε. Γαλάτουλα, Γ. Πλέσσας, Ε. Φωτεινός, Ι. Βρουλής, Γ Καστής, Β. Παπαιωάννου, Ι. Αργυρούδης, Χρ. Κουμπής, Φ. Βερνίκος, Ευαγγελινού, Π. Πίτσου, Μ. Αποστολίδης, Β. Γαρρής, οι Φαρμακοποιοί Ε Χάρλας, Κ. Κοκκινάκη, Κ Πανουργια, Δ. Μαρή, Ορ. Σταμπόλος, Ε. Κάβουρα, οι οδοντίατροι Ε. Μελιτζάνης, Ε. Καββάδας, ο Πρόεδρος του ΦΟΒ Π. Στείρος, επαγγελματίες Υγείας και απλοί πολίτες τίμησαν με την παρουσία τους ομιλητές.

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ. ΧΙΟΥ