Αρχική Πολιτισμός Βραδιά αφιερωμένη στον Κ. Καβάφη από το Θεατρικό Εργαστήρι του Ομηρείου

Βραδιά αφιερωμένη στον Κ. Καβάφη από το Θεατρικό Εργαστήρι του Ομηρείου

7

Το Σάββατο  21 Μαϊου 7.30 μ.μ. 

 

 

το Θεατρικό Εργαστήρι του Ομήρειου 

Πνευματικού Κέντρου Δημου ΧΙου

Παρουσιάζει μια παράσταση αφιερωμένη

                  στον Κωνσταντίνο Καβάφη

  με τίτλο           Από την Αλεξάνδρεια.

Το θεατρικό Εργαστήρι τη φετινή χρονιά  εκτός του προγράμματος των τακτικών του μαθημάτων και την επανάληψη του έργου «Τι θα παίξουμε Κύριε  Μολιέρο», επεξεργάστηκε ένα θέαμα βασισμένο στη ποίηση του διασημότερου διεθνώς ποιητή  Κωνσταντίνου Καβάφη  .

Τα ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού έδωσαν το έναυσμα  στα μέλη του Θεατρικού εργαστηρίου να οργανώσουν ασκήσεις δραματικής  έκφρασης  και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς ώστε  να προσεγγίσουν  με την θεατρική πράξη το πολυδιάστατο  περιεχόμενο τους.

Ακολουθώντας αυτές τις διαδικασίες προσπάθησαν να  μεταφέρουν τη θεατρικότητα των ποιημάτων του δημιουργού στο σκηνικό χώρο. Η πειραματική αυτή εργασία των μελών του εργαστηρίου με  την ερευνητική και σκηνοθετική καθοδήγηση  του Γιώργου Γαλάντη παρουσιάζεται στη σκηνή του Ομηρείου και έρχεται σαν συνέχεια  παρόμοιων προσπαθειών που έχει επιχειρήσει το Εργαστήρι στο παρελθόν.

Πάνω από 25ποιήματα  λιγότερο ή περισσότερο γνωστά με φιλοσοφικό  ιστορικό και ερωτικό χαρακτήρα θα αποδοθούν στη σκηνή προβάλλοντας  με λιτά μέσα την όποια  θεατρικότητά τους.

Οι 22 ηθοποιοί λαμβάνουν μέρος στην παράσταση  οι οποίοι και συμμετείχαν στις διαδικασίες  υλοποίησης  του προγράμματος σε όλα του τα επίπεδα. Ανάμεσα στα ποιήματα που θα ερμηνευθούν είναι Η Πόλις ,Τα κεριά , Περιμένοντας τους Βαρβάρους ,Η Σατραπεία, Νέοι της Σιδώνος ,Του Πλοίου κ.α.

Σάββατο 21  Μάιου 7.30 στο ΟΜΗΡΕΙΟ

 
 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΟΜΗΡΕΙΟΥ-ΓΙΩΡΓΟΣ  ΓΑΛΑΝΤΗΣ

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΟΔΗΛΑΤΕΙΝ: 1η βραδινή ποδηλατάδα
Επόμενο άρθροΠανεπιστήμιο- διάλεξη με θέμα: «Διαιτησία Διαμεσολάβηση Ελληνική Προσέγγιση»