Αρχική Νέα Τοπικά Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης: συζητά με ρουκετατζήδες, εξετάζει ανάπλαση στο Γούβι

Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης: συζητά με ρουκετατζήδες, εξετάζει ανάπλαση στο Γούβι

5

 

 Ξεκίνησαν τις συζητήσεις με τους ρουκετατζήδες από τώρα στη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης, με σκοπό να διατηρηθεί το έθιμο διασφαλίζοντας όμως παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους.

Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Κώστας Μούνδρος ανακοινώνει ότι σχεδιάζεται η αξιοποίηση της πλατείας στο Γούβι (στο παρελθόν περισσότερο ως λιμανάκι αναφερόταν), ενώ κάνει λόγο για συζητήσεις με γνωστό εικαστικό που θα αναπλάσουν την περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι πρώτες συζητήσεις και μάλιστα με το ίδιο πρόσωπο είχαν γίνει επί Δημαρχίας Μεννή στον τότε Δήμο Ομηρούπολης με ένα υψηλό προϋπολογισμό για έργο ανάπλασης.
Παράλληλα η Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης αναφέρει αξιοποίηση της Δασκαλόπετρας όπου υπάρχει η καταρχήν θετική απάντηση από τη Γραμματέα Πολιτισμού.

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

 

 Στον απόηχο της διεξαγωγής  του εθίμου του ρουκετοπόλεμου, η  κατά γενική ομολογία επιτυχής διοργάνωση,  μας  επιφορτίζει με ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης  προκειμένου να  διατηρήσουμε το έθιμο  διασφαλίζοντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινήσαμε μια σειρά συζητήσεων  , σε πρώτη φάση με τους ρουκετατζήδες, έτσι ώστε να  οριοθετήσουμε την ασφαλή διεξαγωγή του εθίμου με πρώτο στόχο την μείωση του αριθμού των ρουκετών, παράμετρος που αποτελεί κυρίαρχο μέλημα  μας.  

 Ακόμη  στις συζητήσεις που πραγματοποιούνται εξετάζονται  και αλλά θέματα συναφή με τον ρουκετοπόλεμο  που  άπτονται στην  σωστή  τουριστική αξιοποίηση του εθίμου Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η  εξέταση πρότασης για την δημιουργία  μουσείου ρουκετοπόλεμου   που θα αναδείξει διαχρονικά  το έθιμο σε όλα του τα στάδια.

Η δέσμευση μας απέναντι σε όλους τους εμπλεκομένους αλλά και την τοπική κοινωνία για ασφαλή διεξαγωγή του εθίμου παραμένει ακεραία και προς αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε , στο ουδέτερο χρόνο που απαιτεί μια τέτοια  συζήτηση  προκειμένου να  είναι εποικοδομητική.

Παράλληλα σημαντικές  είναι και οι προσπάθειες που καταβάλλονται έτσι ώστε να αποτελέσει ο Βροντάδος σημείο συνάθροισης  επισκεπτών με τις πρώτες ενέργειες  να  εστιάζονται στην  υλοποίηση της πρότασης αξιοποίησης για  την  πλατεία στο Γούβι, με την δημιουργία παιδικής χαράς, ενώ  έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με  τον  Αλέξανδρο Κόκκινο εικαστικό- αρχιτέκτονα για τις εικαστικές παρεμβάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και να  αναδείξουν την περιοχή. 

Στα άμεσα σχέδια μας είναι η αξιοποίηση της Δασκαλόπετρας, με άξονα τον Όμηρο καθώς  ήδη υπάρχει η  θετική   απάντηση της  ΓΓ Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη  στο αίτημα μας,  αφού   εκπονηθεί η σχετική μελέτη.

Τέλος η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων καθώς και η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της παραλιακής , έργα ενταγμένα στο  τεχνικό πρόγραμμα  για το 2011, είναι  δυο βασικοί άξονες που θα αλλάξουν την εικόνα του Βροντάδου και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΟΔΗΛΑΤΕΙΝ: 1η βραδινή ποδηλατάδα
Επόμενο άρθροΠανεπιστήμιο- διάλεξη με θέμα: «Διαιτησία Διαμεσολάβηση Ελληνική Προσέγγιση»