Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δήλωση αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών ΝΔ για τις αποδείξεις

Δήλωση αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών ΝΔ για τις αποδείξεις

11

 

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για το μέτρο των αποδείξεων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

 

 

«Λίγες μόνο ώρες πριν από την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος και παρά την κρισιμότητα των στιγμών, ο επικοινωνιακός τακτικισμός της κυβέρνησης “καλά κρατεί”.

 

Χθες, το γραφείο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών με “πρωτοφανή σπουδή”, απάντησε επιλεκτικά σε δημοσιεύματα του τύπου, σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων.

 

Συγκεκριμένα, προχώρησε στη διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο περί “γκάφας και προχειρότητας” του οικονομικού επιτελείου, που θα δημιουργήσουν νέα μη αναμενόμενη υστέρηση στα έσοδα.

 

Στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρεται, ότι η εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων αποτελεί βασική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, με την οποία και οι στόχοι των εσόδων επιτυγχάνονται και οι φορολογούμενοι με εισοδήματα μέχρι 40.000 € επωφελούνται από τη φορολογία.

 

Παράδοξο είναι, ότι το οικονομικό επιτελείο δεν επέδειξε την ίδια σπουδή προκειμένου να διαψεύσει ανάλογου τύπου δημοσιεύματα, βάσει των οποίων η κυβέρνηση προτίθεται στην κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος να συμπεριλάβει και νέα επαχθή φορολογικά μέτρα.

 

Μεταξύ αυτών, η κατάργηση του αφορολόγητου των 6.000 €, η νέα έκτακτη εισφορά στα ακίνητα κ.α.

 

Εύλογα, λοιπόν, εγείρονται ερωτηματικά για την επιλεκτική αντίδραση της κυβέρνησης.

 

Πως από τη μια πλευρά υπερασπίζεται τη μέχρι σήμερα πολιτική της, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα ως “επιτυχημένη” και από την άλλη δεν διαψεύδει τα σενάρια που κάνουν λόγο για την επιβολή νέων επαχθών φορολογικών μέτρων ;

 

Οψόμεθα».