Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δήλωση Κ. Μουσουρούλη, Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, με...

Δήλωση Κ. Μουσουρούλη, Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, με αφορμή την ομιλία του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδη, στο Συνέδριο του Economist:

15

 

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Χίου, Κωστής Μουσουρούλης, με αφορμή την ομιλία του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, στο Συνέδριο του Economist, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο κ. Υπουργός εμφανίζεται ικανοποιημένος με το έργο του. Πραγματικά είναι άξιο απορίας από πού πηγάζει η ικανοποίηση αυτή. Στην ομιλία του στο Συνέδριο του Economist, αναφέρθηκε στο νέο Επενδυτικό Νόμο (Ν. 3908/2011) και “στις καινοτόμες, διαφανείς και αξιοκρατικές ρυθμίσεις του, που αλλάζουν το επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται από τις περισσότερες από 500 επενδυτικές προτάσεις που διαφαίνονται στις 15 ημέρες που τρέχει η προκήρυξη”. Η φράση αυτή είναι τεκμήριο ιλαροτραγωδίας. Εδώ και 15 μέρες που τρέχει η προκήρυξη, κατά τα άλλα με τα ιλιγγιώδη ποσά που διακηρύχθηκαν, αυτό που έχει …“διαφανεί” σύμφωνα με την προσεκτική διατύπωση του κ. Υπουργού που μας υποψίασε, δεν είναι 500 οι επενδυτικές προτάσεις, αλλά μάλλον οι ενδιαφερόμενοι να αντλήσουν πληροφορίες. Η πραγματικότητα είναι ότι οι κατατεθειμένες προτάσεις για ολόκληρη τη χώρα, στο πρώτο άνοιγμα σχετικής προκήρυξης μετά από 16 μήνες, και μόλις 10 ημέρες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής, μετρώνται στα δάχτυλα των χεριών! Στη δε Περιφέρεια, φτάνει το ένα χέρι για να μετρηθούν. Και καλούμε το Υπουργείο να μας διαψεύσει με τα επίσημα στοιχεία, αν μπορεί.

Ο κ. Υπουργός το λιγότερο που έχει να κάνει, με βάση τα “διαφαινόμενα” αποτελέσματα του Νόμου, είναι να αρχίσει σύντομα την επανεξέτασή του, εκτός από την παράταση υποβολής προτάσεων, που θα αναγκασθεί να δώσει. Για λόγους αξιοπιστίας, λοιπόν, ας κάνει δηλώσεις “επιτυχίας” όταν θα “πέφτουν” χρήματα στην αγορά, και όχι όταν τα διακηρύσσει».

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΧΙΟΥ: Ικανοποίηση για αποτελέσματα σε φοιτητικές εκλογές
Επόμενο άρθροΕλλάδα: Από τη διεθνή επιτήρηση στην πλήρη υποτέλεια!