Αρχική Νέα Τοπικά Τώρα και αναδρομική φορολόγηση για τον Κάμπο

Τώρα και αναδρομική φορολόγηση για τον Κάμπο

15


Στην αποστολή ειδοποιήσεων προς τους κατοίκους του Κάμπου της Χίου για την καταβολή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 1997 – 2007, προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών παρά τις προσπάθειες των Καμπούσων να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε τα περιβόλια των εσπεριδοειδών να λογαριάζονται ως αγροτική γη και όχι ως οικόπεδα και λίγες μέρες μετά τη συνάντηση στη Χίο με τον υφυπουργό Οικονομικών!

 Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Βουλευτής Νομού Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Ν.Δ., Κωστής Μουσουρούλης, που προχώρησε και στην ακόλουθη, ιδιαίτερα αιχμηρή, δήλωση:

“Η άδικη φορολόγηση αγροτικής γης, ως οικιστικής, μοναδικό ίσως παράδειγμα φορολογικού παραλογισμού στην Ευρώπη, όχι μόνο εξακολουθεί, αλλά, πλέον, επιβάλλεται και αναδρομικά! Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών στη Χίο και τις ακατανόητες δηλώσεις του («σύνθετο πρόβλημα» κλπ), το αρμόδιο Υπουργείο επέδειξε επιτέλους τον υψηλό του ζήλο και τα αυξημένα αντανακλαστικά του: κάλεσε κατοίκους του Κάμπου να καταβάλουν ΦΜΑΠ για τη δεκαετία 1997 – 2007, με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις! Τυχαίο; Εκτός αν αυτό είναι τελικά το αποτέλεσμα των ενδο(παρα)κυβερνητικών συσκέψεων για την ίση μεταχείριση του κόσμου της περιοχής.

 

Η στασιμότητα στο θέμα και οι χειρισμοί των τελευταίων ημερών, συνιστούν, πλέον, προσβολή για τους 60 σχεδόν Βουλευτές από έξι (6) κόμματα, μη εξαιρουμένου και του ΠΑΣΟΚ, που με τροπολογίες τους στη Βουλή ζήτησαν να φορολογηθεί η δόμηση και όχι η αγροτική γη, όπως τώρα συμβαίνε”, καταλήγει ο κ. Μουσουρούλης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕργατικό Κέντρο στηρίζει ΣΕΣΝΟΧ
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στα Μικρασιατικά παράλια