Αρχική Νέα Τοπικά Εργατικό Κέντρο Χίου: αντίθετο με την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων

Εργατικό Κέντρο Χίου: αντίθετο με την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων

21

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    
   Η ανακοίνωση της λίστας ιδιωτικοποίησης κρατικών επιχειρήσεων και μάλιστα με τον τρόπο του κατεπείγοντος μας βρίσκει όχι μόνο εντελώς αντίθετους αλλά και απογοητευμένους από την απόφαση αυτήν της κυβέρνησης αλλά και την θεώρηση αντιμετώπισης των ελλειμμάτων και του χρέους για την αποφυγή της δημοσιονομικής εκτροπής από τα συμφωνηθέντα στο πρόσφατο μνημόνιο.
   Ο εξαναγκασμός της κυβέρνησης από την Τρόικα για ξεπούλημα άρον –άρον των οργανισμών και επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος όπως η ΔΕΗ. το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο Λιμάνια, Αεροδρόμια και άλλα είναι μια πράξη  
καθαρού εκβιασμού εκ μέρους των δανειστών και   μιας άλλης κυβερνητικής  
ενδοτικής υποχωρητικότητας.  Μία χώρα χωρίς βιομηχανία, χωρίς παραγωγή, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική βυθισμένη στην ύφεση, όταν εκχωρεί ότι πολυτιμότερο έχει στην κατοχή της και αυτό είναι η κρατική περιουσία, είναι μία χώρα χωρίς μέλλον και προοπτική.
    Είμαστε σύμφωνοι με όλους όσους υποδεικνύουν ως λύση του προβλήματος της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας, την πάταξη της εισφοροδιαφυγής  για την διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων, την καταπολέμηση φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος για την διάσωση της εθνικής οικονομίας.
   Όσοι ελπίζουν ότι αποκρατικοποιήσεις θα βοηθήσουν την οικονομία μας και συμφωνούν με την  εύκολη και γρήγορη λύση της κρίσης στην χώρα μας, με ιδιωτικοποιήσεις περικοπές μισθών και συντάξεων πολύ σύντομα και όταν το μετανιώσουν θα είναι πολύ αργά.
    Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη και την υποχρέωση να αγωνιστούμε και θα το κάνουμε για το δίκαιο και το συμφέρον όλων μας.

            ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ