Αρχική Νέα Τοπικά Λυσσιστράτη- Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός για την Σύσφιξη των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων: η δράση...

Λυσσιστράτη- Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός για την Σύσφιξη των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων: η δράση μας είναι ξεκάθαρη

21

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.lissistrati.org

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός για την Σύσφιξη των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων

Αθήνα 24 Μαίου 2011

Επειδή τελευταία πληθαίνουν οι παρεμβάσεις όσων αναρωτιούνται, με αρνητική μάλιστα προδιάθεση, για τις εκδηλώσεις προσέγγισης φορέων από τα Ελληνικά νησιά του Βόρειου Αιγαίου με φορείς από την Τουρκία αισθανόμαστε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε επιγραμματικά μερικά πράγματα ευθέως και δημόσια, όπως ξεκάθαρη παραμένει η δράση μας και η στάση μας όλα αυτά τα χρόνια.

Πρώτον, η Λυσσιστράτη δεν αποτελεί μέρος καμιάς ομάδας και πολύ περισσότερο δε συμμετέχει σε κανένα οργανωμένο σχέδιο κανενός κέντρου συνωμοσιών ή δολοπλοκιών, οπότε κάθε σχετική αναφορά από τον οποιοδήποτε θεωρείται από την πλευρά μας κακόπιστη, προσβλητική και συκοφαντική και ενέχει υστεροβουλία και, ενδεχομένως, δόλο.

Δεύτερον, εδώ και χρόνια η Λυσσιστράτη αγωνίζεται για να υπάρξει πρόοδος στις πολιτισμικές, οικονομικές και ανθρώπινες επαφές μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας χωρίς ποτέ να χρηματοδοτηθεί για τη λειτουργία της από κανέναν κρατικό ή δημόσιο φορέα.

Τρίτον, θεωρούμε ότι τα νησιά μας ωφελούνται πολλαπλά από τη βελτίωση των σχέσεων με τις απέναντι τουρκικές ακτές. Εκτός από την προφανή προσέλκυση επισκεπτών, η οποία μάλιστα δεν απαιτεί ούτε κολλοσιαίες επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές, ούτε δαπανηρές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, η βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις των δύο πλευρών ευνοεί και τις επενδύσεις αλλά και το κλίμα ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων στην οικονομία.

Τέταρτον, πιστεύουμε ότι οι τοπικοί και εθνικοί θεσμοί έχουν με πολύ πιο σπουδαία θέματα να ασχοληθούν για το μέλλον των νησιών, όπως είναι το περιβάλλον, η επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα, η ενίσχυση της εργασίας και της αγροτικής παραγωγής, η ανάπτυξη του πολιτισμού και των υπηρεσιών και μετά να ανησυχήσουν για τις δύο συναυλίες και τις εικαστικές εκθέσεις που μπορεί να οργανώνουν οι τοπικοί φορείς.

Τέλος, οι συγκεκριμένοι επικριτές ενδεχομένως μπορούν να μας πουν καλύτερα πώς χρηματοδοτούνται φορείς και πρόσωπα στην περιοχή και να αποδόσουν λογαριασμό για τις δικές τους επιλογές πολύ πριν αρχίσουν να αναρωτιούνται για τη δική μας εντιμότητα που μπορούν πολύ εύκολα να την πιστοποιήσουν.

 

 

Με ετίμηση

Η Πρόεδρος

Έλλη Τασούλα – Σεμοίλογλου

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιώργος Μπριλής: Με αφορμή την Άλωση της Πόλης
Επόμενο άρθροΚλειστό λόγω κρουαζιεροπλοίου την Τετάρτη, το βορειοδυτικό τμήμα της προκυμαίας