Αρχική Νέα Τοπικά Παράταση υποβολής αιτήσεων μαθητών για την Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου...

Παράταση υποβολής αιτήσεων μαθητών για την Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου το σχολικό έτος 2011-2012

9

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Χίου,
“… η περίοδος υποβολής αιτήσεων μαθητών για την Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου το σχολικό έτος 2011-2012 παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουνίου. Οι γονείς ή κηδεμόνες που επιθυμούν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση απευθείας στο Μουσικό Σχολείο ή στο Δημοτικό Σχολείο που φοιτούν.

Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α’ τάξη Γυμνασίων των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης εγγραφής σε οποιοδήποτε άλλο τύπο σχολείου.

Στα Μουσικά Σχολεία εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2011-2012 θα διενεργηθεί από αρμόδια επιτροπή που θα οριστεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου.

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής. Για την επιτυχία στη διαδικασία επιλογής ΔΕΝ απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις ή ειδική προετοιμασία, ενώ οι υποψήφιοι αξιολογούνται αποκλειστικά ως προς την ακουστική και μουσική τους αντίληψη.

Για υποβολή αιτήσεων ή περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου (Ν. Ζαφειράκη 29, τηλ. 2271081360).”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιώργος Μπριλής: Με αφορμή την Άλωση της Πόλης
Επόμενο άρθροΚλειστό λόγω κρουαζιεροπλοίου την Τετάρτη, το βορειοδυτικό τμήμα της προκυμαίας