Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Γυναικών Χίου- καταγγέλλει την αύξηση των ωρών εργασίας σε παιδικούς σταθμούς

Σύλλογος Γυναικών Χίου- καταγγέλλει την αύξηση των ωρών εργασίας σε παιδικούς σταθμούς

6

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου καταγγέλλει την αύξηση των ωρών εργασίας των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς  από 30 ώρες σε 40 ώρες που ψηφίστηκε με τις ψήφους των ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ με πρόσχημα την εξίσωση των ωρών εργασίας στο δημόσιο και των ιδιωτικό τομέα.

       Θεωρούμε τη ρύθμιση αντεργατική, που χτυπάει κυρίως τις γυναίκες εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς αφού παρακάμπτει τελείως τον παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο που ‘χουν.

       Η αντεργατική αυτή ρύθμιση πέρα απ’ τις επιπτώσεις στις εργαζόμενες θα ‘χει σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών. Χτυπιέται ο παιδαγωγικός και κοινωνικός ρόλος των παιδικών σταθμών και καταστρατηγείται το πλαίσιο κανονισμού λειτουργίας τους. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η προσχολική ηλικία είναι η πιο σημαντική περίοδος στη ζωή του ανθρώπου.

Οι εργαζόμενες έχουν στην ευθύνη τους μεγάλο αριθμό παιδιών που, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ώρες εργασίας τις εξουθενώνει, ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα παιδαγωγικά και εργασιακά καθήκοντά τους.

Κατ’ αυτό τον τρόπο ο παιδικός σταθμός μετατρέπεται σε ελλιπές και ενδεχομένως και επικίνδυνο για τα παιδιά παιδοφυλακτήριο.

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου μαζί με τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και τους συλλόγους των γονιών να ακυρώσουν στην πράξη κάθε νόμο που ψηφίζεται και μειώνει δικαιώματα, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, την ασφάλεια και αγωγή των νηπίων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και διεκδικούμε:

ü     Προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού ώστε να τηρείται η σωστή αναλογία παιδαγωγών με βρέφη και νήπια. Προσλήψεις με σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο 6ωρο 5ήμερο 30ωρο.

ü     Ενιαίο πλαίσιο Αγωγής και Φροντίδας του Παιδιού στην ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

ü     Δωρεάν Προσχολική Αγωγή  για όλα τα παιδιά.

ü     Να καταργηθούν τα τροφεία.

                                                                            Χίος, 29.05.2011